پروفایل من

پروفایل من

تنظیم وضعیت
Follow
  • instagram
  • pinterest
  • telegram
  • facebook
profile profile پروفایل من

کاربر عزیز، به خانواده طراحان لباس خوش آمدید.

متوجه شدم
گام‌به‌گام انتخاب نام برند در حوزه فشن 

گام‌به‌گام انتخاب نام برند در حوزه فشن 

حقیقتا باید بگوییم که راه‌اندازی یک برند فشن و مد، یکی از هیجان‌انگیزترین و شیرین‌ترین کارهایی است که هر کسی می‌تواند در زندگی‌اش انجام دهد؛ اما باید در نظر داشته باشید که در کنار این همه شادی و هیجان، ساختن و متولد کردن یک برند آن هم در حوزه فشن، اصلا کار آسانی نیست؛ چرا که این روزها بازار مد و فشن بسیار داغ است و با این تفاسیر مطرح شدن در این بازار داغ، صددرصد رویه‌ای متفاوت را طلب می‌کند. 

انتخاب نام برند در حوزه فشن
شما با توجه به این مطالب، باید بدانید که همه چیز از انتخاب نام برند در حوزه فشن شروع می‌شود؛ نامی درخور و شایسته که تا حدودی بتواند حس درستی از برند شما را به مخاطب القا نماید. همه ما از اهمیت انتخاب نام برند در حوزه فشن و مد، اطلاع داریم. شاید بهتر باشد این‌طور بیان کنیم که نام یک برند، می‌تواند مهم‌ترین بخش راه‌اندازی آن باشد. نام برند در بسیاری مواقع به‌تنهایی نیز می‌تواند، ابعاد یونیک و منحصر به فرد مجموعه را به مخاطبان نشان دهد. 
انتخاب نام برند در حوزه فشن

انتخاب نام برند در حوزه فشن

دقت کنید که انتخاب نام برند در حوزه فشن و هر حوزه دیگری، باید بدون تاریخ انقضا باشد. این بدان معنا است که شما باید نامی را انتخاب کنید که حتی پس از گذشت سالیان سال نیز، همچنان اصالت و ابهت خودش را القا نماید. نیاز است این را بدانید که در حالت معمول نیز تغییر نام برند بعد از پروسه ثبت آن، کار بسیار هزینه بر و سختی می‌باشد. می‌توان گفت از این روی تغییر نام برند تا سال‌ها پس از ثبت آن، کاری شدنی تلقی نمی‌شود. اما اگر می‌خواهید نام برندتان را عوض کنید، دقت کنید که نام جدید از نظر آوایی و حروف به اسم قبلی شبیه باشد.
انتخاب نام برند در حوزه فشن

برای انتخاب نام برند در حوزه فشن، شما باید حتما چندین ایده داشته باشید. داشتن چندین ایده، دست شما را برای انتخاب نام بازمی‌گذارد. برای ثبت‌شدن نام هر برند، نیاز است که چندین مرحله طی شود. این مراحل، شامل رسمی کردن نام، طراحی لوگو، راه‌اندازی حساب کاربری اینستاگرام، تولید ساک‌ها و بگ‌های برند و چاپ نام بر روی برچسب‌ها و تگ‌های محصول و ... می‌شوند. البته برای انتخاب اسم، زمان و شرایط ورود به مارکت مورد نظر و شرایط رقبای ما نیز شرط هستند.

مثلا کریستین دیور در زمان خودش به‌شدت اسم خاص و خوش‌آهنگی بود. پیشنهاد اکید ما این است که قبل از اقدام برای هر کدام از این مراحل، ابتدا اصول و قواعد زیر را در نظر بگیرید چرا که اهمیت برندینگ در کسب‌وکارهای فشن بسیار بالاست.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله "برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار کوچک از کجا شروع کنم؟" را مطالعه نمایید.
انتخاب نام برند در حوزه فشن

گام اول؛ شما باید بدانید که می‌خواهید چه چیزی را بفروشید.

مجموعه‌ای را تصور کنید که کار اصلی آن، فروش انواع کیف‌ لوکس است و با توجه به همین موضوع، پروسه انتخاب نام برند در حوزه فشن را طی کرده و برند خود را منحصر به همین کیف‌های لوکس، نام‌گذاری کرده است. اکنون پس از گذشت سال‌ها فعالیت به این فکر افتاده است که در کنار فروش انواع کیف‌های لوکس، کفش‌های لوکس را نیز به مجموعه فروش خود اضافه کند که در این صورت، داستان عوض می‌شود؛ چرا؟ چون این مجموعه، انتخاب نام برند در حوزه فشن را منحصرا حول فروش کیف‌های لوکس انجام داده بود؛ یعنی در واقع انتخاب نام به‌گونه‌ای بود که یادآور انواع کیف‌ها بود و اکنون اضافه کردن محصول جدید به لاین فروش، کمی سخت و دور از انتظار تلقی خواهد شد. حال راهکار چیست؟
انتخاب نام برند در حوزه فشن
راه‌حل اکید ما این است که انتخاب نام برند در حوزه فشن، نباید صراحتا به هویت برند، محصول و لاین فروش شما اشاره کند. می‌توان در واقع این‌گونه گفت که نام انتخابی شما باید منعطف باشد تا بتواند در صورت نیاز، لاین فروش متنوع‌تری را در بر گیرد. اینجاست که مبحث انعطاف‌پذیری نام برند به‌عنوان یک اصل مهم، تعریف می‌شود. 
انتخاب نام برند در حوزه فشن
حال یک سؤال مهم مطرح می‌شود و آن هم این است که آیا برای انتخاب نام برند در حوزه فشن، می‌توانیم به نام یا نام خانوادگی مؤسس اکتفا کنیم؟ پاسخ ساده است؛ بله! اگر سلیقه شما بدین منوال است، باید بگوییم که اشخاص زیادی در طول تاریخ، نام خوشان را برای برند خود در نظر گرفته‌اند؛ بنابراین شما نیز می‌توانید یکی از این اشخاص باشید. بهتر است با وجود تمام این تفاسیر به این موضوع نیز فکر کنید که بازاریابی برند شما، می‌تواند از جهات مختلفی شخصی‌سازی شود. این امر بدین شکل است که بسیاری از راه‌های بازاریابی به شما به‌عنوان مؤسس، ختم می‌شوند. نهایتا انتخاب با شما است. نکته مهم، انعطاف‌پذیری و اصالت نامی است که شما برای برندتان انتخاب می‌کنید.
انتخاب نام برند در حوزه فشن
با این تفاسیر پیشنهاد ما این است که اسم خودتان را بر روی بیزنس‌تان نگذارید. چون آن زمان که گذاشتن نام بر روی بیزینس مد بود، هر اسم به نوبه خود خاص بود و آهنگ خاص خودش را نیز داشت. اما امروزه اسامی ما آهنگین نیستند و زیبایی نوایی ندارند. بااین‌حال اگر باز هم قصد دارید که از اسم خودتان استفاده کنید، سعی کنید که به‌صورت اختصاری باشد. مثل شبنم اس اچ ام. این را هم در نظر داشته باشید که گذاشتن نام شما بر روی برند، کلیات برند را وابسته به پرسنالیتی شما می‌کند. مثل شبتاک که تقریبا هیچ گوینده دیگری نمی‌توانست جایگزین صدای شبنم باشد!
انتخاب نام برند در حوزه فشن

گام دوم؛ شما باید مخاطبین خود را بشناسید!

مهم‌ترین اصل برای فروش هر محصول در هر لاین، این است که یک مجموعه یا برند بداند که می‌خواهد محصولات خود را به چه کسانی بفروشد. برای مثال، آیا هدف شما فروش انواع لباس‌های راحتی به خانم‌ها و آقایان است یا می‌خواهید تمرکز خود را بر روی فروش انواع لباس مجلسی و لباس شب بگذارید؟ 
انتخاب نام برند در حوزه فشن
باید بدانید که مسیر استراتژیک فروش هر کدام از این انتخاب‌ها به مسیرهای مختلفی ختم می‌شود؛ کما این که مخاطبین یا جامعه این دو گزینه نیز، کاملا با هم فرق دارند. حال این موضوع چه ارتباطی به انتخاب نام برند در حوزه فشن دارد؟ داستان بسیار ساده است. انتخاب نام برند شما، باید به‌گونه‌ای باشد که ردی از احساس، خواسته و برآیند جامعه مخاطبین را نیز با خود به همراه داشته باشد. شما در واقع با دانستن این موضوع که مخاطب شما کیست و ربط‌دادن مخاطبتان به کلیات نام برندتان، مسیر ماندگاری و جاودانگی را برای برندتان طی خواهید کرد. 
انتخاب نام برند در حوزه فشن
می‌توان در واقع این‌گونه گفت که انتخاب نام برند در حوزه فشن، باید به‌گونه‌ای انجام شود که مخاطب خاص خودش را درگیر کند. نام برند شما در واقع، باید ردی از حس خوب و آشنا را در دل مخاطبین خود بر جای بگذارد؛ اصلا رسالت نام برند به همین ویژگی معنوی و خاصی مربوط می‌شود که برای آن تعریف شده است! می‌توان به بیانی ساده‌تر، این‌گونه گفت که نام برند شما باید بتواند، نظر مشتریان بالقوه را به سمت خود جلب کرده و آن‌ها را به مشتریان بالفعل تبدیل نماید. 
انتخاب نام برند در حوزه فشن

گام سوم؛ کم‌گوی و گزیده گوی، چون دُر

بله؛ تا زندک تو جهان شود پُر! یکی از مهم‌ترین اصولی که در انتخاب نام برند در حوزه فشن باید رعایت شود، این است که نام برند شما باید کوتاه، ساده و مختصر باشد. نام برند شما در واقع باید به‌گونه‌ای انتخاب شود که به‌راحتی در ذهن مخاطب ماندگار شود. پیچیدگی نام برند، باعث کلافگی و فراموشی آن خواهد شد. شما باید از این‌روی، نام برندتان را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که ماندگار و خاص باشد. البته که این پروسه می‌تواند بسیار سخت باشد؛ اما ما برای شما راهکارهای آسانی داریم که مسیر انتخاب نام برند در حوزه فشن را برایتان هموارتر خواهد کرد.

یکی از پرکاربردترین این راه‌ها، این است که کلمات مرتبط با برند و حوزه فعالیتتان را یادداشت کنید. سپس با کمک یک سری از ابزارهای کاربردی، می‌توانید به لیست بلندی از انواع نام‌های پیشنهادی برای برندتان، دسترسی یابید.
انتخاب نام برند در حوزه فشن
می‌توان گفت که در واقع روال کار به این صورت است که شما کلمات مرتبط با برندتان را به این نرم‌افزارها انتقال می‌دهید و سپس این نرم‌افزارها، لیستی از نام‌های پیشنهادی مرتبط با کلمات معرف برندتان را در اختیار شما قرار می‌دهند. ما در ادامه، چند نمونه از معروف‌ترین این نرم‌افزارها را به شما معرفی کرده‌ایم. 
انتخاب نام برند در حوزه فشن

نرم‌افزارهای کاربردی برای انتخاب نام برند در حوزه فشن 

•    WordNik: این برنامه، یکی از بهترین و سریع‌ترین برنامه‌هایی است که باتوجه‌به حوزه فعالیت شما، نام‌های بسیار زیادی را برایتان لیست خواهد کرد. برای کار با این برنامه، کافی است کلمه‌های مرتبط با حوزه فعالیتتان را در آن سرچ کنید؛ مثلا لباس. سپس بلافاصله پس از بررسی، لیست بلندی از انواع نام‌های پیشنهادی برای حوزه موردنظر شما به شما نشان داده خواهد شد. 
WordNik

•    Urban Dictionary: این ابزار نیز، یکی از گزینه‌های بسیار کاربردی برای انتخاب نام برند در حوزه فشن و سایر حوزه‌ها است. البته لازم به ذکر است که لیست نام‌هایی که توسط این ابزار ارائه می‌شود، بسیار متنوع و طولانی نیست؛ اما می‌تواند گزینه‌های بسیار منحصربه‌فرد و یونیکی را به شما ارائه دهد. 
Urban Dictionary

•    Idiom Dictionary: این برنامه، یک گزینه کاربردی برای افرادی است که پس از انتخاب نام برند به دنبال یک شعار کاربردی و تأثیرگذار برای آن هستند. می‌توان گفت که در واقع گزینه‌های ارائه شده توسط این نرم‌افزار، بیشتر حالت جمله و سرگرمی دارند. حال با این تفاسیر، این ابزار می‌تواند گزینه تأثیرگذار و خوبی برای شما باشد. 
 Idiom Dictionary

•    Visual Thesaurus: اصطلاحات بسیار زیادی نیز در این ابزار وجود دارند. این اصطلاحات می‌توانند، گزینه‌های کاربردی ای برای شما باشند. حال با این تفاسیر، بد نیست که این گزینه را نیز در لیست ابزارهای مورد نیازتان داشته باشید. 
Visual Thesaurus

گام چهارم؛ خلاقانه عمل کنید. 

راستش را بخواهید؛ خیلی مهم است که نام برند شما بتواند، مخاطب را به فکر فروبرد و یا حس خوشایندی را به او انتقال دهد. می‌توان گفت که در واقع همین حس خوشایند و گذرا، می‌تواند یک روش تأثیرگذار تبلیغاتی برای شما باشد؛ بنابراین بهتر است در این مسیر، کمی باحوصله عمل کرده و صبور باشید. حتما از اطرافیان و دوستانتان درباره نام پیشنهادی‌شان، نظر بخواهید و لیستی از نام‌های انتخابی تهیه کنید. سعی کنید خلاقانه‌ترین نام را از این لیست انتخاب نمایید. 
انتخاب نام خلاقانه برای برند
اگر باز هم در مسیر انتخاب نام با مشکل مواجه شدید، اصلا نگران نباشید. شما می‌توانید به کمک نرم‌افزار انتخاب نام، گام‌های مؤثرتری در این مسیر بردارید. این پلتفرم‌ها به‌صورت رایگان، لیستی از نام‌های مختلف هماهنگ با نوع فعالیت برند شما را در اختیارتان قرار می‌دهند. می‌توان از جمله پرطرف‌دارترین این پلتفرم‌ها به Oberlo، Namelix، Shopify، NameSnack و Pun Generator اشاره کرد. شما در این پلتفرم‌ها، کافی است عبارتی دال بر نوع فعالیت برند را تایپ کنید و بعد از سرچ، لیستی از نام‌های پیشنهاد برایتان به نمایش گذاشته خواهد شد. 
انتخاب نام خلاقانه برای برند

گام پنجم؛ مطمئن شوید که نام انتخابی‌تان در دسترس و آزاد است!

نکته بسیار مهمی که بعد از اطمینان‌یافتن از انتخاب نام برند موردنظرتان باید به آن دقت کنید، این است که نام انتخابی شما آزاد باشد؛ یعنی قبلا توسط برند و مجموعه دیگری ثبت نشده باشد. اگر نام برند شما قبلا ثبت شده باشد و شما آن را چک نکرده باشید، می‌تواند باعث بروز مشکلات قانونی برای شما و مجموعه‌تان شود. این بدین معنا است که در واقع صاحب‌نام برند، می‌تواند از شما شکایت کند و در این صورت، شما در نهایت باید نام انتخابی برندتان را عوض کنید؛ یعنی تمامی زحمات و هزینه‌های شما از بین خواهند رفت.

به دنبال این موضوع املای اسم را دست کاری نکنید. مثل اسم شبنم حسینی که قبلا در مارکت بود و حالا تصور کنید که شما مثلا با اضافه کردن دو تا ام بخواهید برند جدیدی ثبت کنید؛ طبیعتا این کار نتیجه نخواهد داشت. برای ثبت دامنه سعی کنید نامی را انتخاب کنید که "او" ، "ک" و " ای " نداشته باشد. چون نوشتن املای آن حروف در زبان لاتین کمی دشوار است و باعث گنگی می‌شود. اسامی دو سیلابی از پرطرف‌دارترین اسامی هستند. سعی کنید لابه‌لای اسم انتخابی‌تان از حروف صدادار استفاده کنید که معروف‌ترین آن‌ها " آ " است. برندهایی مانند کوی، آستین، آرتمن، اَرج و سَنیچ برندهای خوش آوایی هستند. 

انتخاب نام خلاقانه برای برند
جدا از این موضوع، اکثر برندها بعد از انتخاب نام برند خود، می‌خواهند که وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنند. بهتر است بدانید که هر وب‌سایت، باید دامنه منحصربه‌فرد خودش را داشته باشد؛ بنابراین شما باید از یونیک‌بودن و موجود بودن دامنه برای نام انتخابی‌تان، اطمینان حاصل کنید. برای این کار، شما می‌توانید از پلتفرم‌هایی مثل GoDaddy، Shopify، Namechk و Trademarkia کمک بگیرید. این پلتفرم‌ها به‌صورت آنلاین و به‌صورت کاملا رایگان به شما می‌گویند که دامنه انتخابی شما آزاد است یا خیر! 
انتخاب نام خلاقانه برای برند

زمان و انتخاب نام برند در حوزه فشن 

گاهی اوقات ممکن است پروسه انتخاب نام برند در حوزه فشن، کمی طولانی شود. بهتر است در این شرایط اصلا نگران نشوید و به هر نامی اکتفا نکنید. یادتان باشد که یک انتخاب درست و معقول، می‌تواند تا همیشه خیال شما را از بابت ماهیت و هویت برندتان راحت کند؛ پس بدون هیچ نگرانی ای برای این پروسه وقت بگذارید و یک انتخاب درست داشته باشید. 
زمان و انتخاب نام برند در حوزه فشن
در زمان انتخاب اسم باید دقت کنید که آیا رقیب آن را انتخاب کرده است یا نه. مثل برند لباس زردوز که ثبت برند مشابه با این برند، کار کاملا خطرناکی است. البته این خطر برای زمانی که برند موردنظر بزرگ‌تر و حرفه‌ای‌تر هم باشد، بیشتر هم خواهد بود. جدا از تمامی موارد ذکر شده در بالا، چند سؤال مهم وجود دارد که قبل از انتخاب نام برند در حوزه فشن، باید آن‌ها را از خودتان بپرسید. حال این سؤالات را با هم ببینیم.
زمان و انتخاب نام برند در حوزه فشن

املا و تلفظ نام برند در دنیای واقعی چگونه است؟

بسیاری از نام‌ها بر روی کاغذ، نام‌های شیک و جالبی هستند؛ اما در تلفظ و یا املا، کمی پیچیده و عجیب به نظر می‌رسند. بهتر است باتوجه‌ به این موضوع برای انتخاب یک نام، دقت داشته باشید که آن نام انتخابی، تلفظ و املای ساده و راحتی داشته باشد؛ چرا که پیچیدگی نام برند می‌تواند، دسترسی به وب‌سایت و همچنین دسترسی به پیج‌های مجازی را برای مشتریان سخت کند. دقت کنید که اسم انتخابی شما در زبان‌ها و گویش‌های مختلف معنای بدی نداشته باشد. 
املا و تلفظ نام برند

آیا نام برند معرف حوزه فعالیت مجموعه است؟

لزومی ندارد که بین نام برند و حوزه فعالیت آن، ارتباط صد در صدی و معنایی وجود داشته باشد؛ اما وجود ارتباط بین نام و عملکرد برند نیز، موضوعی است که می‌تواند مسیر حرکت مجموعه را کمی هموارتر سازد. برای مثال دو برند معروف و جهانی پی پال و فیس‌بوک، مجموعه‌هایی هستند که با شنیدن نام آن‌ها، حوزه فعالیتی آن‌ها نیز تا حدودی مشخص خواهد شد. 
وجود ارتباط بین نام و عملکرد برند

نام برند منحصربه‌فرد است یا خیر؟

گاهی انتخاب یک نام مشخص و واضح برای یک برند، مسیر فعالیت را کمی پیچیده می‌کند. می‌توان به بیانی ساده‌تر این‌گونه گفت که برای مثال اگر به نام گوگل و یا اپل دقت کنید، متوجه می‌شوید که این دو برند با نام انتخابی ای که دارند، فعالیت‌های مجموعه خود را محدود به هیچ مسیر خاصی نکرده‌اند. منظور ما نیز همین است. گاهی اوقات بهتر است که نام برند، کاملا منحصربه‌فرد و بی‌ربط به حوزه فعالیت مجموعه انتخاب شود؛ البته این موضوع را در نظر داشته باشید که همه چیز به نوع فعالیت، نوع محصولات و نوع خدمات شما بستگی دارد. 
نام برند منحصربه‌فرد است

جمع‌بندی و سخن پایانی 

همان‌طور که مشاهده کردید پروسه انتخاب نام یک برند، می‌تواند بسیار جذاب و سرگرم‌کننده باشد؛ اما اگر در همین پروسه ساده و جذاب جزئیات و اصول اولیه رعایت نشوند، داستان آن قدرها هم دلچسب پیش نخواهد رفت!

پس سعی کنید که اصولی، منطقی، خلاقانه و در عین حال هیجان‌انگیز قدم بردارید. به طور خلاصه یادتان باشد که وظیفه اسم بیزینس این است که در رتبه اول با ماهیت بیزنس همسو باشد و دربرگیرنده و باعث ایجاد یک حس خاص در مخاطب باشد. در واقع اسم باید در خدمت بیزینس شما باشد. در این صورت می‌تواند یک مشتری عادی را به مشتری همیشگی و فعال تبدیل نماید. خوب حالا چطور این اتفاق می‌افتد؟ 
اسم بیزینس این است که در رتبه اول با ماهیت بیزنس همسو باشد
ببینید؛ هدف اصلی یک مجموعه موفق این است که مشتری پس از خرید اول خود دوباره برای خرید مجدد به مجموعه باز گردد. یکی از مهم‌ترین عواملی که مشتری را دوباره وارد مسیر برگشت به شما می‌کند، این است که نام شما به‌خوبی در ذهن مشتری باقی‌مانده باشد. در واقع بهتر است این‌طور بگوییم که نسبت به خودِ محصول و مزیت رقابتی شما، اسم محصول شما بیشترین اینترکشن را با مخاطبتان ایجاد می‌کند. راستی به نظر شما مهم‌ترین اصل در انتخاب نام برند در حوزه فشن، کدام یک از موارد بالا است؟      

ارسال نظر به عنوان