زمانی که حرف از برند و برندسازی به میان میآید، بسیاری از افراد تصور میکنند با طراحی لوگو و ساخت یک شعار تبلیغاتی، کارشان به اتمام رسیده است؛ اما اینطور نیست، بلکه برند سازی یک پروسه طولانی دارد که بسیار فراتر از ساخت یک لوگو میباشد.
یک سوال مهم، برندینگ چیست؟
«برندینگ» یا «استراتژی برند سازی»، مجموعه فعالیتهایی است که باعث افزایش آگاهی مخاطب از یک برند میشود. این برند میتواند درباره یک سازمان، یک کسب و کار و یا یک فرد حقیقی باشد.
برای اطلاع بیشتر درباره برندینگ میتوانید مقالههای قبلی را مطالعه نمایید
حال بهتر است ببینیم کسب و کارهای فشن به چه کسب و کارهایی گفته میشود؟
باید گفت که، اصطلاح «کسب و کار فشن»، طیف گستردهای از مشاغل حوزه فشن را شامل میشود؛ برای مثال میتوان به طراحی و تولید پوشاک، اکسسوری، کیف و کفش, مزونهای فروش لباس, مجلات مد و فشن, مشاوران استایل, مدارس و موسسات آموزشی فعال در زمینه فشن, مشاوران بازاریابی در زمینه فشن و... اشاره کرد.
در کل میتوان گفت که، امروزه کسب و کارهای فشن، تنها مختص به طراحی و دوخت لباس نیست و شامل تمامی مشاغلی میشود که به نحوی با دنیای مد در ارتباط است.
فشن برندینگ و دنیای دیجیتال
در این روزها که مردم در فضای مجازی غرق شدهاند، کمتر کسی را میبینید که برای تبلیغ کسب و کار خود سراغ روزنامه همشهری یا بیلبوردهای اتوبان همت برود. بیشتر کسب و کارهای کوچک فشن، تبلیغات خود را شبکههای اجتماعی انجام میدهند و سعی میکنند استراتژیهایی که دارند را در این فضا پیاده کنند. امروزه،شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و توییتر تبدیل به فضایی شدهاند، که کسب و کارها برندسازی خود را در آن شروع میکنند و شکوفا میشوند. برای همین هم تکنولوژی و اینترنت بیشتر از هر زمان دیگری بر فشن برندینگ تاثیر دارد؛ برای مثال، کافی است به دنیای متاورس و حضور برندهای بزرگ فشن در در آن نگاهی انداخت.
برندینگ در فضای آفلاین
برخی از کسب و کارها فعالیت چندانی در فضای آنلاین ندارند اما این به معنای عدم اهمیت برندینگ برای آنها نیست. برای مثال۵۰سال قبل، خبری از اینترنت نبود اما برندهایی مانند شنل و زارا با استراتژی خاص خود جلو میرفتند و برای خود برند سازی میکردند.
پس برندینگ و برندسازی برای هر سازمانی که قصد دارد خود را در ذهن مخاطب ثبت کند لازم است.
آیا برای برندینگ در زمینه فشن به مشاور نیاز است؟
پاسخ این سوال به شما بستگی دارد.
گاهی برخی افراد نیازی به حضور یک مشاور حرفهای در کنار تیم خود نمیبینند و تمایل دارند خودشان کارشان را جلو ببرند؛ اما باید گفت که، حضور یک مشاور کار بلد کمک میکند تا کارها اصولیتر و حرفهایتر جلو برود و اگر اشتباهی در استراتژی برندسازی وجود دارد به موقع رفع شود تا مانع وقوع خسارتهای سنگین گردد.
برای برندینگ کسب و کار خود به چه میران سرمایه نیاز است؟
در جواب این سوال باید گفت که این میزان سرمایه به کسب و کار شما بستگی دارد. قطعا میزان هزینهای که برند گوچی برای برندینگ خود انجام میدهد قابل مقایسه با برندهای ایرانی نیست. پس هرچه تجارت شما بزرگتر میشود میزان هزینهای که برای فشن برندینگ خود نیاز دارید بیشتر است.
در ضمن باید گفت که برخی از کسب و کارهای کوچک هزینهای برای این قسمت در نظر نمیگیرند و زمانی که وارد کار میشوند تازه به فکر آن میافتند و متاسفانه همین امر باعث میشود که نتوانند به جایگاهی که میخواهند برسند و برند خود را در ذهن مخاطب حک کنند.
آیا برای برندینگ کسب و کار خود به یک تیم بزرگ نیاز دارم؟
خیر، لزومی ندارد برای شروع کار خود یک تیم چند نفره به راه بیاندازید، همین که یک مشاور حرفهای کنار خود داشته باشید و نظرات و پیشنهادات او را پیاده نمایید کافی است.البته گاهی، نمیتوان به تنهایی تمام کارها را پیش برد، در این زمان میتوان از یک یا دو نفر دیگر که در این زمینه تبحر دارند کمک گرفت.
آیا برای شروع کار نیاز به یک فضای فیزیکی مانند دفتر کار دارم؟
با همهگیری ویروسکرونا، مردم با مفهوم دور کاری بیشتر آشنا شدند و فهمیدند میتوان در خانه بود و کار کرد؛ بدون آنکه مشکلی پیش بیاید. پس برای شروع یک کسب و کار در زمینه فشن لزوما نیازی به یک فضای فیزیکی نیست و میتوان آن را در قالب فضای دیجیتال انجام داد. چی بهتر از این؟
کلام پایانی
اگر تصمیم دارید در دنیای مد و فشن فعالیت کنید و به جایگاه خوبی برسید بهتر است پیش از هر چیزی هدف خود را مشخص نمایید و در راستای استراتژی خود حرکت کنید. فشن برندینگ نیاز به زمان، انرژی و صرف هزینه دارد تا به بار بنشیند.
همچنین در این مرحله از خودتان غافل نشوید، سعی کنید به عنوان کسی که در دنیای مد حضور دارد اطلاعات خود را بالا ببرید؛ برای اینکار میتوانید سراغ دورههای فشن برندینگ که به صورت حضوری و آنلاین برگزار میشوند بروید و یا مطالعه چندین کتاب فشن برندینگ را شروع کنید.
ارسال نظر به عنوان