اهل تماشای فیلم و سریال هستید؟ پس قطعا اسم سریال جنگل آسفالت را شنیدهاید. قصهای که بهدلیل نقشآفرینی زوجهای سینمایی، در این روزها بسیار موردتوجه قرار گرفته است. اینک ما به این بهانه تصمیم گرفتیم تا در این مقاله بدون افشای روند قصه، به بررسی شخصیتها و تحلیل استایل کارکترهای این داستان بپردازیم.
درنتیجه از شما دعوت میکنیم دقایقی همراه ما باشید تا بیشتر با دنیای طراحیلباس در سینما و تلویزیون آشنا شده و همچنین توصیه میکنیم به بلاگ چگونه طراحلباس فیلم و تئاتر شوم؟ رجوع کنید که برای علاقهمندان به این شاخهی جذاب، خالی از لطف نیست!
خلاصهی سریال جنگل آسفالت
در خلاصهی این سریال چنین نوشته شده است؛ "تو جنگل یا باید جنگیدن بلد باشی یا فرار ... یا شکارچی هستی یا شکار ... جنگل جای ترسیدن نیست ..."
اما داستان در این جنگل از چه قرار است؟
هنگامه (فرشته حسینی)، دختری که با روحیات ورزشکاری خود سرشار از آرزوهایی بیشمار است. دختری که بهسبب رشد در طبقهی اجتماعی معمول و تجربهی فقر، ناملایمات زندگی بر چهرهاش رخنه افکنده و نگاه غمناکش بیش از پیش درونیات او را فاش میکند. اما او زمانی سختیهای حقیقی روزگار را فراتر از گذشته لمس میکند که برادرش طعمهی یک لحظه عصبانیت میشود. جایی که احساس بر منطق چیره شده و این چنین شد که بازی در جنگل آغاز گشت. جنگلی که رسم پیروزی در آن جنگیدن است. جنگ با ناملایمات و مقابله با ناامیدیهایی که غافلگیرانه ریشه بر جان انسان میدواند. قصهای که توأم با احساساتی چون؛ غم، خشم، مبارزه، جسارت، امید، انگیزه، آرزو و حتی عشق است. عشقی که گاه میتواند توصیفی از احساس یکطرفهی شخصی باشد که با حمایتهای از راه دور خود معشوقش را ستایش کرده و گاهی نیز تنها یک تصور خوشبینانه و غیرواقعی باشد که نادرست آن را عشق میپنداشته است. اما آیا داستان تنها حول محور هنگامه میچرخد؟ باید بگوییم خیر! این قصهی پرچالش روایتگر زندگی افرادی است که خواستار پیروزی هستند. پیروزی در عشق، مبارزه، معامله، رهایی و آزادی دغدغهی حاضرین در جنگل آسفالت است.
پیش از این مقالهای در ارتباط با سریال گناه فرشته نوشته شده است که مطالعه آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
نقاط ضعف سریال جنگل آسفالت
با زمزمههای پخش این سریال از طریق نمایش خانگی، بسیاری از طرفداران بهسبب حضور بازیگران مطرح کشور، پیشبینی میکردند که با قصهای بینقص روبهرو باشند. اما با پخش آن، شاهد بازی ضعیف تعدادی از بازیگران صاحبنام بودیم که خارج از تصور بوده و انتقاداتی بسیار را نیز بههمراه داشت! بهطوری که میتوان گفت نوید محمدزاده بهعنوان یکی از مثالزدنیترین هنرمندان کشور که افتخاراتی بیشمار را نیز به ارمغان آورده است، در این داستان به ضعیفترین شکل ممکن به ایفای نقش پرداخته و چنین فنبیانی از سوپراستاری که سالها تجربه در دنیای هنر دارد را قابل قبول نمیتوان دانست!
همچنین ریما رامینفر که بارها شاهد حضور بیمانندش در سینما و تلویزیون بودیم، اینبار بهخوبی عمل نکرده و موفق به انتقال حس بهعنوان یک مادر دردمند به بیننده نشده است.
از بحث بازیگری که خارج شویم، موضوع کلیشهای قصه که حکایت زندگانی در نقاط جنوب شهر را بیان میکند، نیز یکی دیگر از شاخصههای ضعف سریال محسوب میشود که کارگردان با طرح معماهای ذهنی سعی در درگیر کردن ذهن مخاطب و پوششدهی موضوع تکراری قصه داشته که میتوانیم بگوییم تا حد زیادی موفق به انجام آن شده است.
از سویی دیگر، میزانسِنِ نامناسب و موسیقی متن و تیتراژی که عدم انسجام بین فضای داستان و موسیقی بهوضوح نمایان بود، سبب گشت تا برای بیننده عدم برقراری ارتباط بین این دو عامل مهم قابل لمس باشد.
طراح لباس سریال جنگل آسفالت
طراحیلباس این داستان درام اما پرماجرا، برعهدهی خانم زهرا صمدی بوده است. ایشان که فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۹۱ در فیلم "روز روشن" آغاز کردهاند، بهعنوان طراحلباس سینما شناخته میشوند چراکه نزدیک به ۸۰٪ آثار وی به فیلمهای سینمایی و دیگر فعالیتهای ایشان به سریالهای تلویزیونی بازمیگردد.
با اینکه خانم زهرا صمدی درحال حاضر بهعنوان طراحلباس در شاخهی سینما و تلویزیون شناخته میشوند، اما در حرفههایی دیگر مانند؛ دستیارلباس برای سریال "قهوه تلخ" و طراحصحنه برای فیلمهای " نیمه شب" و "جایی در میان سکوت" نیز همکاری داشتهاند. ازجمله آثار ایشان میتوان به "ثبت با سند برابر است، چراغهای ناتمام، ما خیلی باحالیم، سفر در خانه، نگهبان شب، زیر همکف، صفر بیست و یک، ویلای ساحلی و..." اشاره کرد.
تحلیل استایل هنگامه در سریال جنگل آسفالت با بازی فرشته حسینی
هنگامه (فرشته حسینی)، که دارای شخصیتی فداکار، جسور، جنگنده، شجاع، هدفمند و عاشق است، فردی ورزشکار بوده که در سودای رسیدن به آرزوی خویش در تلاش است. در سکانس ابتدایی سریال، با انتخاب رنگهای روشن و درخشان، موهایی که بلند به نظر میرسند و آیتمهایی ساده و بدون طرح چون؛ اورکت، شلوار واید و شالی که لطافت جنس پارچه در آن نمایان است، فضایی از رهایی، نشاط باطنی و حسی توأم با ظرافت زنانه را به مخاطب انتقال میدهد.
پیشنهاد میکنیم مقاله "نگاهی به استایلهای فرشته حسینی و همکاری با برند زردوز" را مطالعه نمایید.
اما با ادامهی روند قصه و بعد از روبهرویی با چالشهایی که نشأت گرفته از لحظهای غفلت توسط برادرش دانیال (معین شاهچراغی) صورت میگیرد، پوشش حاوی لطافت و طراوت هنگامه جای خود را به آیتمهای دیگری مانند؛ شال نخی و پلیسه، هودی، تیشرت، کتهای اسپرت داده و به سبک کژوال تغییر پیدا میکند که همراه با موهای کوتاه شدهاش میتواند شخصیت دغدغهمند و غمگین اما درعینحال جسور و شجاع او را که سعی در پذیرفتن شرایط و به دوش کشیدن بار سختیهای حقیقی زندگی را دارد، به نمایش بگذارد.
هنگامه که اینک تنها حامی خانوادهی خود بوده و تلخیها را بیش از همیشه لمس میکند، تلاش بر حفظ بنیان و نجات برادرش داشته و ناگریز وارد مسیری میشود که خطراتی را برایش ایجاد میکند. مسیری که شامل آشفتگی خاطر، هیجان، اضطراب و حتی بیداری امید است و طراحلباس برای بیان حالات روحی این مسیر پر رمز و راز، با انتخاب آیتمهایی که عدم هماهنگی در آن بهخوبی قابل مشاهده است، کولهپشتی، بافتهای پترندار، اکسسوریهایی شبیه به پَر که آزادیخواهی او را فاش میکند و همچنین آرایش چشم تیره که نشان از شهامت و جسارت هنگامه بوده، سعی در شرح شخصیت او داشته که میتوان گفت بهدرستی عمل کرده است. همچنین ناگفته نماند که زبانِ بدن فرشته حسینی، طرز بیان کلمات و نگاه وی در انتقال این احساسات به بیننده بیتأثیر نبوده و بازی خوبی را از ایشان در این داستان شاهد هستیم.
تحلیل استایل پاشا در سریال جنگل آسفالت با بازی نوید محمدزاده
پاشا (نوید محمدزاده)، فردی است عاشق اما تبهکار که به رفاه مالی چشمگیری دست یافته است. او که دل در گِرو احساسی یکطرفه دارد، دورادور به حمایت از معشوق خود میپردازد تا وی را از گزند آسیبهایی که احاطهاش کردهاند، در امان نگاه دارد. پاشا که شخصیتی مرفه اما بزهکار و مجرم را دارد، بنا بهدلایلی به پشتیبانی از ایرج (امیر جعفری) برخاسته و وارد مسیری متفاوت و خطرناک میشود.
شاید بتوان گفت طراحلباس برای بیان شخصیت پاشا کمی محتاط عمل کرده و با پیروی از کلیشههای سینمایی سعی در شرح کارکتر او داشته است. بهعنوان نمونه؛ انتخاب پالتوی بلند و کت مشکی بخشی جداییناپذیر از پوشش پاشا محسوب میشود که نشان از قدرت و رمز و راز سرشت او است. همچنین بافت مشکی رنگ در قسمتهای ابتدایی نیز بخشی از پوشش او بوده که به مرور زمان جای خود را به هودی میدهد که نشاندهندهی لایههای شخصیتی و متفاوت این کارکتر نیز میتواند باشد.
البته که طراحلباس با انتخاب اکسسوریهایی چون؛ عینک آفتابی و ساعت گرانبها، بُعد مرفه پاشا را به تصویر کشیده است. اما پیشنهاد ما برای بیان هرچه بهتر این کارکتر، استفاده از آیتمهای خوشدوخت و پارچههایی نفیستر بود تا بیننده بتواند شخصیت دارا و غنی پاشا را بیشتر درک کند.
تحلیل استایل ایرج در سریال جنگل آسفالت با بازی امیر جعفری
یکی از نقاط قوت سریال جنگل آسفالت نقشآفرینی بینظیر امیر جعفری در نقش ایرج است. او که نیز در بازار بهعنوان فردی مجرم و فاقد اعتبار نزد همنوعان خود شناخته میشود، بهسبب درگیری فرزندش امیر (علیرضا جعفری) و مفقود شدن وی، ناچار به معاملاتی میشود که زندگیاش را متحول میکند.
پارچههای معمول، ظاهر آشفته، رنگهای خنثی و استفاده از انگشتر عقیق و زنجیر بر گردن، انتخاب طراحلباس برای بیان شخصیت ایرج بوده است تا سطح طبقاتی و پریشان حالی او را به مخاطب انتقال دهد.
تحلیل استایل سیمین در سریال جنگل آسفالت با بازی ریما رامینفر
سیمین (ریما رامینفر) که در خانوادهای اصیل و صاحبنام پرورش یافته است، بهسبب تجربهی رفاه در گذشتهی خویش، جایگاهی معقول در جامعه را دارد. اما این ویژگیها تنها در روند قصه و بیان دیالوگها قابل لمس است و طراحلباس تلاشی برای نشان دادن آن انجام نداده است و تنها با استفاده از مقداری جواهر این حس تا حدودی قابل درک است.
او که بعد از مفقودی دو فرزند خویش پررنگتر در سریال ظاهر میشود، نقش مادری نگران را ایفا میکند که در پی یافتن فرزندان و نجات آنها است. پارچههای معمول، رنگهای خنثی و ظاهر آشفته، همگی نشان از غم مادر دارد که شاهد آن هستیم.
تحلیل استایل عاطفه در سریال جنگل آسفالت با بازی آزاده صمدی
قطعا انتخاب لباس برای کارکتر عاطفه یکی از بهترین عملکردهای طراحلباس در این داستان است. عاطفه (آزاده صمدی)، شخصی مرموز، خشن، غیرقابل پیشبینی و عاشق است که با ورود خود به سریال، علامت سوال فراوانی را در ذهن مخاطب ایجاد کرده است. او که از ثبات روانی برخوردار نبوده، فردی قدرتمند است که بهدلیل عشقی نامتعارف، مسیر زندگی معشوق خود را دستخوش تغییراتی چشمگیر میکند.
لایههای ظریف موهای قرمز رنگ او و آرایش تیره که بهشکلی خاص چشمانش را دربرگرفتهاند، بیانکنندهی شرارت همراه با جسارت عاطفه بوده و همچنین انتخاب اکسسوریهایی فراوان به رنگ نقرهای، بستن روسری در پشت گردن و مانتو با برشهای نامتقارن، نشانگر شخصیت پیچیده و مرفه عاطفه است که در پی به نمایش گذاشتن قدرت و رفاه خویش است.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی سریال پربحث این روزهای نمایش خانگی "جنگل آسفالت" و تحلیل استایل نقشآفرینان این قصه پرداختیم. درآخر امیدواریم این بلاگ موردپسند شما بوده و نکات گفته شده مفید واقع شود.
حال شما برای ما بنویسید؛ این سریال را تماشا کردهاید؟ از نظر شما نقشآفرینی بازیگران این قصه قابل قبول بود؟ نظر شما درمورد طراحیلباس این داستان چیست؟