پروفایل من

پروفایل من

تنظیم وضعیت
Follow
  • instagram
  • pinterest
  • telegram
  • facebook
profile profile پروفایل من

کاربر عزیز، به خانواده طراحان لباس خوش آمدید.

متوجه شدم
چگونه طراح لباس فیلم و تئاتر شوم؟

چگونه طراح لباس فیلم و تئاتر شوم؟

حتما برای شما هم پیش آمده که تا الان فیلم، سریال و یا تئاتری را دیده باشید و با خود بگویید "عجب طراحی لباسی". دروغ نیست اگر بگوییم به غیر از عواملی مانند فیلمنامه، بازیگری، کارگردانی و...، طراحی لباس و انتخاب آیتم‌های مناسب برای بازیگران نیز تا حد زیادی ما را با ماهیت، شخصیت و درونیات کاراکترها آشنا می‌کند؛ تا جایی که اگر ظرافت‌های مورد نیاز برای انتقال حس به مخاطب انجام شود، لباس تا بخش زیادی می‌تواند از لحاظ روانی بر ذهن مخاطب اثر بگذارد. 

خب همه‌ی ما می‌دانیم کاری نیست که سختی‌ها، چالش‌ها و صد البته شیرینی‌های خاص خودش را نداشته باشد. اگر شما هم با رویای طراح لباس سینما یا تئاتر شدن و با علم به تمام بالا پایین‌های موجود در این رشته عبارت "چگونه طراح لباس فیلم و تئاتر شوم؟" را سرچ کرده‌اید و به بلاگ ما رسیده‌اید، خوش آمدید. با ما تا انتها همراه باشید.

نظرتان چیست یک راست سراغ اصل مطلب برویم؟

اصلا طراح لباس فیلم و تئاتر کیست و چه وظایفی دارد؟

نرگس ضیقمی در کتاب طراحی لباس در تئاتر در این باره می‌گوید:طراح لباس یکی از اعضای گروه نمایش است که در همکاری هماهنگ با دیگر اعضای گروه می‌تواند آفرینش هنری انجام دهد. در واقع فرقی ندارد که شما به عنوان یک طراح لباس فیلم مشغول به فعالیت هستید یا یک طراح لباس تئاتر، نکته‌ی اصلی این است که شما به عنوان یک عضو از کل مجموعه‌ی عوامل سازنده‌ی اثر، مسئولیت دارید تا پس از خواندن فیلمنامه و تحلیل هر کاراکتر، ایده‌ها و نظرات خود را با کارگردان در میان گذاشته و مشورت‌های مورد نیاز جهت نزدیک شدن به مقصود کارگردان را انجام دهد. 

یک طراح لباس فیلم یا تئاتر یا به قول خارجکی‌ها، Movie costume designerها می‌بایست پس از همسو شدن ایده‌هایش با نظرات کارگردان، مرحله‌ی اسکچ یا طراحی سریع را برای به دست آوردن خط فکری شروع کنند تا پس از آن به مرحله‌ی طراحی نهایی برای هر کاراکتر برسند. لازم به ذکر است که طراح لباس در مرحله‌ی طراحی نهایی نیز باید تایید کارگردان را داشته باشد. طرح نهایی، به صورت کامل با جزئیات و رنگ شده است تا بتواند به خوبی مقصود طراح را برای خرید پارچه و یا به خیاطان برای دوخت لباس برساند. 

تفاوت طراحی لباس فیلم و سریال با طراحی لباس تئاتر 

مسلما همانطور که کارگردانی، نورپردازی، صدابرداری، بازی بازیگران و... در فیلم‌های سینمایی با تئاتر تفاوت دارد، طراحی لباس نیز برای هر کدام از این آثار نمایشی با یکدیگر فرق دارند و هر کدام احتیاج به مهارت و برنامه ریزی‌های خاص خود هستند. مثلا انتخاب لباس و اکسسوری‌ها برای هر بازیگر در یک فیلم سینمایی اکثرا به صورت سکانس به سکانس انجام می‌شود؛ اما به علت اینکه تئاتر نفس به نفس مخاطب است و در لحظه صورت می‌گیرد، انتخاب و چیدمان لباس‌ها بر اساس هر پرده از نمایش صورت می‌گیرد؛ بنابراین نیاز است تا طراح و دستیارانش از سرعت عمل خوبی برخوردار باشند تا سکته‌ای در کار صورت نگیرد و بازیگران بتوانند در لباس‌هایشان بدرخشند. 

از آنجا که مخاطب تئاتر صحنه را یک پارچه می‌بیند و ما از بازیگران کلوزآپ (نمای بسته) نمی‌بینیم، عموما طراح لباس تئاتر، برای لباس کاراکترها از طرح‌های بولد، رنگ‌های درخشان، برش‌های عجیب و غریب، اکسسوری‌های درشت‌تر استفاده می‌کند که همین مسئله در آثار سینمایی می‌تواند به نحوه‌ای دیگر به نمایش گذاشته شود. اگر به اینجای بلاگ رسیده‌اید، معلوم است که حسابی مشتاق یادگیری و فعالیت در این حوزه هستید. آفرین بر شما!

پس ما هم در ادامه به شما راهنمایی خواهیم کرد که چگونه مسیرتان را شروع کنید.   

اصلا آیا برای ورود به این رشته حتما باید تحصیلات دانشگاهی داشت؟

آموزش طراحی لباس فیلم تنها به این صورت نیست که فقط از طریق دانشگاه امکان پذیر باشد، بلکه کلاس‌های آزاد و ورکشاپ‌هایی نیز برای علاقه‌مندان به فعالیت در این حوزه نیز وجود دارد. اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که هدفتان تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی است باید به اطلاعتان برسانیم برای ورود به این رشته می‌توانید از مجاری متفاوت اقدام کنید. یکی از این روش‌ها، شرکت در کنکور هنر و انتخاب گرایش مد نظرتان است؛ اما اگر لیسانس رشته‌ای نامرتبط دارید، نگران نباشید. شما می‌توانید در مقطع کارشناسی ارشد تغییر رشته داده و یا از ابتدا برای گرفتن مدرک کارشناسی طراحی لباس صحنه دوباره کنکور دهید. ناگفته نماند که دانشگاه علمی کاربردی نیز می‌تواند یکی از انتخاب‌های شما برای تحصیل در این رشته باشد. 

علاوه بر تحصیلات و گذراندن دوره‌های مرتبط، برقراری ارتباط و دنبال کردن افراد فعال در این حوزه و خواندن تجربیاتشان در رسانه‌هایی از قبیل لینکدین، اینستاگرام و... نیز می‌تواند برای آموزش طراحی لباس فیلم موثر و کاربردی باشد. یک طراح لباس تئاتر یا سینما، لازم است علاوه بر پرورش مهارت‌های آکادمیک و مرتبط با حوزه‌ی فعالیتش، مهارت‌های فردی را نیز در خود پرورش دهد. مهارت‌هایی مانند: آشنایی با مد روز و ترندها، آشنایی با تاریخ پوشاک ادوار مختلف، رنگ شناسی و نمادی که هر رنگ دارد، آشنایی نسبی با الگوسازی و دوخت لباس، شناخت پارچه‌ها، آشنایی با سبک‌ها، توانایی کار گروهی وتعامل با افراد سایر گروه‌ها، صبر، پشتکار و... 

بهترین طراحان لباس ایرانی و هالیوودی چه کسانی هستند؟

اکثر ما علاقه داریم در هر حرفه و یا شغلی که فعالیت می‌کنیم، الگو و یا سرمشقی داشته باشیم تا بتوانیم با استفاده از تجربیات این افراد، مسیر رسید به اهدافمان را روشن‌تر کنیم. ما هم  در ادامه به معرفی برترین طراحان لباس فیلم و تئاتر می‌پردازیم. از بهترین طراحان لباس فیلم ایرانی می‌توان به ژاله زکی زاده، نگار نعمتی، غزاله معتمد، سارا سمیعی، مارال جیرانی، کیوان مقدم و... اشاره کرد که کار طراحی لباس آثار نمایشی مهمی را در کارنامه‌ی کاری‌شان دارند.

 از برترین طراحان لباس فیلم در هالیوود نیز می‌توان به افرادی همچون دبورا لین اسکات، ژاکلین دوران، مری زوفرس، کاترین مارتین، پاتریشیا فیلد و... اشاره کرد. 

از نمونه‌ی فیلم‌های ایرانی و خارجی که افراد ذکر شده وظیفه‌ی طراحی لباس آن را برعهده داشتند نیز می‌توان به فیلم‌ و سریال‌هایی مانند: 

سریال شهرزاد (ژاله زکی زاده)

فیلم خوک (نگار نعمتی)

ابد و یک روز(غزاله معتمد)

سریال خاتون (سارا سمیعی)

فیلم بی همه چیز(مارال جیرانی)

فیلم فروشنده (کیوان مقدم)

تایتانیک (دبورا لین اسکات)

 گتسبی بزرگ (کاترین مارتین)

لالا لند (مری زوفرس)

 آنا کارنینا (ژاکلین دوران)

سریال امیلی در پاریس (پاتریشیا فیلد) اشاره کرد. 

اگر این بلاگ براتون مفید بود پیشنهاد میکنیم بلاگ زیر را حتما مطالعه کنید!

10 فیلم عاشقانه با طراحی لباس درخشان

ارسال نظر به عنوان