مد و فشن، یکی از رشتههای جذاب و در عین حال گستردهای است که اگر قصد ورود به آن را دارید و یا حتی در این حیطه فعالیت میکنید، باید بدانید که در حقیقت، با تمام زیباییهایش، اغلب، گِرههای ذهنی کاری و تحصیلی متفاوتی را برای علاقه مندانش به وجود آورده است که باید گفت با تحقیق و داشتن علاقه و هدف و همچنین میتوان با ورود در مسیر صحیح، از پَسِ همه این گِرهها، علامت سوالها و موانع موجود برآمد.
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که دنیای پُر زرق و برقِ مد و فشن صرفاً به طراحی لباس ختم میشود یا شاخههای متفاوتی هم دارد که میتوانند جذابیتهای خود را داشته باشند؟ تا به حال شده است که با کارشناسان حوزه مد و فشن که تخصص کافی دارند مشورت کنید و پی به توانمندیها و استعدادهای خود در این حوزه ببرید یا فقط به دلیل این که خیلی از افراد بدنبال طراح لباس شدن هستند، این رشته، انتخاب شماست؟
شاید یکی از عمدهترین مشکلات موجود در رشته مد و فشن در ایران این است که اغلب افراد، آن را در طراحی لباس خلاصه میکنند. این در حالی است که مد و فشن، دریای گسترده ای است که شاخههای متفاوتی دارد و افراد باید پس از شناخت هر یک از آنها، بر اساس علاقهمندی و استعدادهای خود در این صنعت قدم بگذارند.
ما قصد داریم در این مطلب، به برخی از پرسشهای ذهنی شما پاسخ دهیم و اگر قصد دارید که شناخت کلی در خصوص رشته طراحی لباس داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که اول، به مطلب قبلی ما مراجعه کنید.
برای طراح لباس شدن باید از کجا شروع کنم؟
اگر دو کلمه مد و فشن را در گوگل سرچ کنید، متوجه خواهید شد که این دو واژه، به ترتیب، فرانسوی و انگلیسی هستند و در طول زمان، در قالب، یکی از مهمترین و پُرمتقاضیترین صنایع جهان درآمدهاند؛ به طوری که افراد زیادی در سراسر دنیا تلاش میکنند که به صورت آزاد یا آکادمیک و برای داشتن آینده شغلی مورد علاقه خود، وارد هر یک از شاخههای آن شوند؛ اما نکتهای که در این میان وجود دارد شناخت کافی این افراد، از شاخههای مد و فشن و علاقهمندیهای خود است.
همان طور که گفتیم دنیای مد و فشن فقط به طراحی لباس خلاصه نمیشود و از جمله شاخههای آن میتوان به مدلینگ، خیاطی و دوزندگی، الگوسازی، برشکاری، طراحی پارچه، پارچه سازی، تاپستری کاری، مولاژکاری، تصویرسازی، استایلینگ، عکاسی مد، بازاریابی فشن، نویسندگی مد و تولید کردن محتوا، ترند فورکستینگ (trend forecasting)، ویژوال مرچندایزینگ (visual merchandising)، مشاوره برندینگ، فشن بلاگری و...اشاره کرد که در هر یک از مطالب بعدی به معرفی این شاخههای مد و فشن به منظور آشنایی و انتخاب آگاهانه شما خواهیم پرداخت؛ اما نکاتی که در ادامه، به آنها اشاره میکنیم میتوانند دید کلی شما را به دنیای مد و فشن بازتر کنند.
اگر شما قصد دارید که وارد صنعت مد و فشن شوید باید حتما اطمینان داشته باشید که به آن علاقه کافی دارید یا خیر؟! بدین معنی که حاضر هستید برای آن تلاش کافی داشته باشید و از مسیر طولانی آن که حتما نیازمند علم و عمل لازم است، لذت ببرید و برای رسیدن به هدف نهایی تان کوتاه نیایید؟ چراکه در دنیای مد و فشن نمیتوانید یک شبه موفق شوید. به همین دلیل، اگر پاسخ شما مثبت است، حالا میتوانید برنامه ریزی مُدَون و بلند مدتی برای رسیدن به نتیجه مطلوب داشته باشید.
با توجه به این که ممکن است شما در اصطلاح فردی آماتور در حوزه مد و فشن باشید و یا حتی جزو افرادی باشید که مدتهاست در این خصوص فعالیت میکنید اما هنوز به نتیجه مطلوب خود دست پیدا نکرده و یا اصلا مسیر را به نوعی، اشتباه رفتهاید، پیشنهاد میکنیم که حتما از مشورت با یک کارشناس خبره و کاربلد در حوزه مد و فشن غافل نشوید و فراموش نکنید که لزوماً هر کسی که در فضای مجازی و یا حقیقی، اسم خود را در این حیطه برند کرده و سَرِ زبانها انداخته است، متخصص مد و فشن نیست چراکه «به عمل کار برآید، به سخندانی نیست.»
پس از مشاوره گرفتن در حوزه مد و فشن، تا حد زیادی اطلاعات لازم در خصوص شاخههای متفاوت را بدست خواهید آورد و این فرصت مناسبی برای استعدادیابی شماست که بدانید دقیقاً به دوخت، طراحی و کار با نرم افزارها علاقه دارید و یا به تولید، مدیریت، نوشتن، دکوراسیون و...؟! چراکه در این مرحله، شروع مسیر برای شما هموارتر خواهد شد و بر اساس علاقه مندی خود، در کلاسهای معتبرِ مرتبط که خروجی مطلوب داشتهاند، ثبت نام میکنید و برای رسیدن به هدف اصلی تان تلاش کافی خواهید کرد. نکته ای که در این خصوص باید بدانید این است که اگر مثلاً شما به طراحی لباس علاقه دارید، دانستن و مهارت نسبتاً کافی در شاخههایی مثل خیاطی، مولاژکاری، طراحی پارچه، الگوسازی، عکاسی، گرافیک میتواند تا حد زیادی مفید باشد و کار شما را راحت تر کند اما برخلاف تصور بسیاری از افراد، این بدان معنا نیست که باید در تمامیکلاسهای مد و فشن ثبت نام کنید تا بتوانید موفق شوید چراکه به عنوان مثال؛ یک نویسنده مد باید اطلاعات نسبی درمورد خیاطی داشته باشد، اما هیچ اجباری برای یادگرفتن آن ندارد؛ مگر این که علاقهاش به خیاطی هم باشد.
بنابراین، با توجه به اطلاعات کلی که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، اگر به دنیای مد و فشن علاقه دارید زمان را ازدست ندهید و از حالا برای رسیدن به آن چه که مطلوبتان است اقدام کرده و در این مسیر، حتما مطالب ما را دنبال کنید.
ارسال نظر به عنوان