در تقویم میلادی ۱۰ آوریل به روز سنجاق قفلی تعلق دارد؛ وسیلهای کوچک اما کاربردی که در سالهای دور توسط رومیان باستان اختراع شد.
سنجاق قفلی نماد چیست؟
نمونه اولیه سنجاق قفلی که در زبان انگلیسی safety pin نامیده میشود، با مدل امروزه تفاوت بسیاری داشت؛ حتی میتوان گفت که، یک سر آن به قدری تیز و برنده بود که یکبار در آتن به عنوان آلت قتاله استفاده و موجب قتل سربازی شده بود. همچنین باید گفت که، در برخی از فرهنگها سنجاق قفلی نمادی از پیوند عاشق و معشوق به یکدیگر بوده و هنوز هم هست.
مخترع سنجاق قفلی چه کسی بود؟
والتر هانت کسی بود که توانست با خلاقیتی که داشت یک تکه سیم را به شکل سنجاق قفلی امروزی در بیاورد. او این اختراع خود را به مردی به نام گریس فروخت و توانست ۴۰۰دلار از این اختراع خود به دست آورد؛ اما هانت خبر نداشت که این اختراع روزی جهانی میشود و ارزشی میلیونی پیدا میکند.
ورود سنجاق قفلی به دنیای مد
همانطور که میدانید سنجاق قفلی وسیلهای برای اتصال دو تکه پارچه به یکدیگر است که در هر خانهای پیدا میشود. زمانی که والتر هانت توانست سنجاق قفلی را به شکل ایمنی در بیاورد و استفاده از آن را راحت کند، کم کم افرادی که به سبکهای پانک و راک علاقه داشتند سراغ این قطعه فلزی کوچک رفتند؛ و از انجایی که سنجاق قفلیهای فلزی، ارزان قیمت بود و به راحتی پیدا میشد؛ به یک اکسسوری محبوب و زینتی در بین طرفداران پانک و راک تبدیل شد.
چیزی نگذشت که سایر مردم هم به این قطعه فلزی کوچک علاقمند شدند و با اضافه کردن مهرههای رنگارنگ آن را به سنجاق سینههای زینتی یا گوشواره و دستبند تبدیل نمودند. شاید فکر کنید که افراد مسن سراغ سنجاق سینهها میرفتند اما اینطور نیست؛ در آن زمان این سنجاق قفلیهای طلا در بین بیشتر افراد طرفدار داشتند.
امروزه نیز از سنجاق قفلی به عنوان یک اکسسوری زینتی در بسیاری از کیفها، کفشها و یا لباسها استفاده میشود که گاهی این سنجاق قفلیهای زینتی عجیب هستند و گاهی چشمنواز.
ارتباط سنجاق قفلی با برند ورساچه
یکی از المانهای معروف برند ورساچه سنجاق قفلی میباشد که در بسیاری از کالکشنهای زنانه و مردانه آن استفاده شده است و طرفداران خاص خودش را دارد.
برخی نیز معتقدند اگر در پیراهنی سنجاق قفلیهای طلایی رنگ بزرگ وجود داشته باشد، بی شک متعلق به ورساچه محبوب است.
شهرت الیزابت هارلی به وسیله سنجاق قفلی
در سال ۱۹۹۴، زمانی که الیزابت هارلی دختری جوان و ناشناس بود، ورساچه کالکشن بهار و پاییز خود را به نمایش گذاشت که شامل لباسهایی با سنجاق قفلیهای بزرگ و کوچک طلایی بود. هارلی که در آن زمان معروف نبود، تصمیم داشت که در اکران فیلمی شرکت کند اما لباس مناسبی برای آن مراسم نداشت و هیچ برندی هم حاضر نبود که به یک فرد ناشناس پیراهنی قرض دهد. سرانجام در آخرین لحظه، جیانی ورساچه قبول کرد تا آخرین پیراهنی که از جدیدترین کالکشناش باقی مانده بود را به الیزابت قرض دهد اما هرگز فکر نمیکرد آن لباس به یک پیراهن آیکونیک در دنیای مد تبدیل شود. لحظه موعود فرا رسید و الیزابت با پیراهنی مشکی که توسط سنجاق قفلیهای طلایی به یکدیگر متصل شده بود، جلوی دوربین عکاسان حاضر شد و توانست یک شبه به یک سلبریتی معروف و خوش لباس تبدیل شود.
الیزابت نیز میگوید که، هرگز توقع نداشت با یک پیراهن به شهرت جهانی برسد و معتقد می باشد که همیشه به آن لباس و آن ۲۴ سنجاق قفلی طلا مدیون است.
اتفاقی که برای الیزابت هارلی افتاد شبیه به قصهها میباشد اما واقعیست و میتوان گفت که سنجاق قفلیهای طلایی برای الیزابت هارلی معجزه کردند.
کلام پایانی
ما برایتان درباره تاریخچه سنجاق قفلی و تاثیر آن در دنیای فشن گفتیم؛ بسیاری از وسایل کوچکی که در اطراف ما وجود دارند نیز، میتوانند با کمی خلاقیت به یک المان زیبا در دنیای مد و فشن تبدیل شوند.
پس اگر طراح لباس یا استایلیست هستید، سعی کنید که به جای کپی کردن از سایر افراد، خلاقیت به خرج دهید و چیز جدیدی به دنیای فشن اضافه کنید.