نگاهی به تحلیل استایل شخصیت‌های فیلم سینمایی هتل

هتل، قصه‌ای پرچالش اما سرشار از شادی و شعف

فیلم سینمایی هتل، قصه‌‌ی پرطرفدار این روزها که با استقبالی چشمگیر از نگاه مخاطبان روبه‌رو شده و فروشی فوق‌العاده را تجربه می‌کند، روایت‌گر قصه‌ای کمدی و پرچالش است. قصه‌ای که با وجود موضوع اسکروبال (داستانی که از منطقی خاص پیروی نکرده و تنها برای سرگرمی ساخته می‌شود)، کلیشه‌ای و پرداختن به ناهنجاری‌های اجتماعی و نقدهای بسیار با دیدگاه‌هایی متفاوت، تنها به دلیل ایفای نقش خوب بازیگران و ریتم عالی داستان که در جذب مخاطب تأثیر بسزایی را داشت، در این روزها بسیار موردتوجه عموم قرار گرفته است و اینک به بهانه‌ی استقبال از این داستان طنزآمیز، در این مقاله قصد داریم بدون افشای روند قصه، نگاهی مختصر به این داستان داشته و به بررسی استایل شخصیت‌های این قصه‌ی جذاب بپردازیم.

فیلم سینمایی هتل

قصه‌ای که حول محور دو شخصیت اصلی داستان (رامین و مسعود) است و نقطه‌ی تلاقی و رسیدن به مشابهت‌هایی که به شکلی متفاوت جايگاه‌های اجتماعی را به دست فراموشی سپرده را به تصویر می‌کشد. قصه‌ای پرچالش که نقاب‌ها را از چهره افکنده و واقعیت‌ها را به شکلی متفاوت در قالب داستانی نشاط‌آور نمایش می‌دهد. داستانی که مورد‌پسند مخاطبانی چون "پیمان قاسم‌خانی" نیز قرار گرفته است. پیمان قاسم‌خانی فیلم‌نامه نویس صاحب‌نام کشور، "هتل" را کمدیِ هنرمندانه‌ای معرفی می‌کند و همچنین از آن نیز به عنوان بهترین کمدی سال‌های اخیر یاد می‌کند.

رامین (پژمان جمشیدی) شخصیتی پرانرژی و پرجنب و جوش اما طماع و حریص که به بهانه‌ی رسیدن به رفاه مالی و مبلغی چشم‌گیر، با همکاری همسر سابق خود، زندگی جدید خود را دچار چالش‌هایی فراوان می‌کند.
و مسعود (محسن کیایی) که فردی به ظاهر موجه است و تظاهر بخشی جدایی ناپذیر از شخصیت او است، به سبب رفاه مالی همسر خود به جایگاهی ویژه در اجتماع دست پیدا کرده است. شخصیتی که با لحظاتی غیرقابل پیش‌بینی روبه‌رو شده و به شکلی غافلگیرانه او را به چالش‌هایی بسیار دعوت می‌کند.

عکس از فیلم سینمایی هتل

"هتل" و "فسیل" پرفروش‌ترین فیلم‌های امسال

در طی این روزها، فیلم‌های سینمایی در ژانر کمدی پرقدرت‌تر از گذشته به مسیر خود بازگشته‌اند. مسیری که طرفداران بسیاری دارد و افرادی که خواستار تماشای این فیلم‌ها و تجربه‌ی لحظاتی سرشار از شادی هستند. موفقیت فیلم‌های کمدی با ارزیابی میزان فروش فیلم‌های سینمایی با این ژانر، مصداق بارز این تأثیرپذیری و تأثیرگذاری است. به‌طور مثال فیلم سینمایی فسیل با ژانری طنز و کمدی، با استقبال بی‌نظیر مخاطبان ، در صدر جدول قرار گرفته و جایگاه پرفروش‌ترین فیلم تاریخ ایران را به خود اختصاص داده و اینک نیز با اکران فیلم سینمایی هتل و استقبال بسیاری از افراد، این فیلم تماشایی نیز به جایگاهی ویژه دست پیدا کرده و در کمترین زمان ممکن به عنوان یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌ها شناخته می‌شود.

اگر خواستار اطلاعاتی بیشتر در رابطه با فیلم سینمایی فسیل و بررسی استایل و شخصیت‌های این قصه‌ی محبوب هستید، پیشنهاد می‌کنیم بلاگی که در این مورد نوشته‌ایم را مطالعه کنید و اطلاعاتی بیشتر در زمینه‌ی طراحی لباس در دنیای سینما و تلویزیون کسب کنید.

فیلم سینمایی هتل و فسیل

نگاهی به طراحی لباس فیلم سینمایی هتل

طراحی لباس این قصه برعهده‌ی خانم افسانه صمدزاده بود. ایشان که به‌عنوان طراح صحنه و طراح لباس در سینما و تلویزیون فعالیت دارند، آثاری چون: خروس جنگی، گناه من، زندگی شیرین، من و شارمین، ملودی، نصف مال من نصف مال تو و سریال شیوع و... را در کارنامه‌ی هنری خود دارند.

در‌واقع طراحی لباس در شاخه‌هایی چون سینما و تلویزیون در ایران دارای محدودیت‌هایی است و طراح لباس وظیفه دارد باتوجه به دانش کافی در زمینه‌هایی چون روانشناسی رنگ‌ها، درک لازم از فیلم‌نامه و شخصیت‌های داستان، لباس‌ها و استایل‌هایی را برگزیند تا بیان‌کننده‌ی شخصیت‌های داستان و انتقال دهنده‌ی احساسات صحيح به مخاطب باشد اما در فیلم هتل به نکات ذکرشده توجه لازم نشده است و طراح با پیروی از کلیشه‌ها و عدم ایجاد سبکی خاص برای بیان شخصیت‌ها، ضعیف‌تر از حد انتظار عمل کرده و شاهد اوت‌فیت‌هایی مناسب و خلاقانه برای بیان شخصیت‌ها نیستیم.

اوت‌فیت‌هایی که در صورت انتخاب درست طرح پارچه، رنگ‌های متنوع و ایجاد سبک‌های گوناگون، می‌توانست متفاوت عمل کرده و درنهایت نیز شاهد اوت‌فیت‌هایی منسجم‌تر با هماهنگی بیشتر باشیم.

طراحی لباس فیلم سینمایی هتل

نگاهی به تحلیل استایل شخصیت‌های فیلم سینمایی هتل 

رامین، شخصیتی پرانرژی اما طماع و حریص

رامین (پژمان جمشیدی) که دارای شخصیتی سرزنده و شاد اما حریص درپی کسب منافع مالی است، در سکانس‌های ابتدایی داستان با انتخاب رنگ‌های روشن و کت‌شلوار‌های با رنگ‌های پایه به‌همراه تی‌شرت، فضایی از سرزندگی و شخصیت شاد و مقید نبودن به قوانین زندگی را به مخاطب انتقال می‌دهد.

اما با ادامه‌ی روند داستان انتظار می‌رفت تا با انتخاب‌هایی متفاوت و خلاقانه، طراح لباس بُعد دیگر شخصیت رامین را نیز به تصویر کشیده و به مخاطب نشان دهد اما در تمام طول قصه، رنگ‌ها و پیروی از یک سبک، به قوت خود باقی هستند که در تضاد با شخصیت رامین بوده و تنها در دو سکانس خصوصی شاهد استفاده از رنگ‌های تیره‌تر هستیم که پیامی مشخص از شخصیت داستان را به مخاطب انتقال نمی‌دهد.

پژمان جمشیدی در نقش رامین در فیلم هتل

اما در پایان قصه و نمای آخر از حضور رامین و رسیدن به نقطه‌ی پذیرش واقعیت‌ها، شاهد استفاده از رنگ‌های خنثی هستیم که نشان از روبه‌رویی با شرایطی که خواستار آن‌ها نبوده را به مخاطب در قالب صحنه‌ای با پایانی کمدی، انتقال می‌دهد.

پژمان جمشیدی در نقش رامین در فیلم هتل

مسعود، شخصیتی متظاهر و قدرت‌طلب

از نقاط قوت به‌عنوان عملکردی بهتر از طراح لباس در این قصه، می‌توانیم به بیان شخصیت مسعود (محسن کیایی) اشاره کنیم. فردی  که در ابتدا موجه و مقتدر با نگاه و طرز بیانی معقول به نظر می‌رسد.طراح لباس با انتخاب آیتم‌های لایه‌لایه چون کت‌شلوار‌ به همراه جلیقه و پیراهن، فضایی از قدرتمندی و پیچیدگی و شخصیتی مملو از رمز و راز را به مخاطب انتقال می‌دهد.

محسن کیایی در نقش مسعود در فیلم هتل

اما با ادامه‌ی روند قصه و نمایان شدن شخصیت واقعی مسعود، کت‌شلوار‌ جای خود را به پیراهن‌های طرح‌دار با پترن‌های متنوع که خطوط عمودی و جناقی را دربرمی‌گیرد، می‌دهد که نشانگر شخصیت جسور و تنوع‌طلب مسعود است. همچنین استفاده از لباس‌های متنوع و درآمیختن رنگ‌هایی که در هماهنگی با سایر آیتم‌ها قرار گرفته می‌تواند حسی از توانایی و قدرتمندی را با چاشنی رفاهی که پیچیدگی‌های شخصیت را هویدا می‌سازد، به مخاطب انتقال دهد.

محسن کیایی در نقش مسعود در فیلم هتل

سهیلا همسر سابق رامین، شخصیتی قدرت‌طلب و زیاده‌خواه

سهیلا(صدف اسپهبدی) که در این قصه نقش همسر سابق رامین را ایفا می‌کند، فردی جاه‌طلب و زیاده‌خواه است که به سودای رسیدن به رفاه مالی، راهی ناشایست را با همراهی رامین برمی‌گزینند. انتخاب طراح لباس برای بیان پیچیدگی شخصیت سهیلا، استفاده از پترن‌های متنوع، مانتوهای تکه‌دوزی شده و رنگ‌های درخشان  و پایه بوده که نشانگر شخصیت غیرقابل شناخت و پر رمز و راز او است و همچنین استفاده از پارچه‌هایی مرغوب مانند ساتن و چرم، کفش‌ها، آرایش کلاسیک و ظاهر آراسته، تجمل‌گرایی و تظاهر به رفاه را در شخصیت او به تصویر می‌کشد.

صدف اسپهبدی در نقش همسر سابق رامین در فیلم هتل

صدف اسپهبدی در نقش همسر سابق رامین در فیلم هتل

عمه‌ی سهیلا، دارای شخصیتی خوش‌بین و مهربان

عمه‌ی سهیلا (ریما رامین‌فر) شخصیتی آرام و مهربان را در این قصه ایفا می‌کند که وارث اصلی خانواده است. فردی که خواستار حفظ بنیان خانواده در هر شرایطی است. انتخاب طراح لباس برای بیان شخصیت مهربان، ساده‌دل، دلسوز و حمایتگر او، سارافون‌های طرح‌دار، روسری‌های ساتن، آیتم‌های قلاب‌بافی شده و استفاده از رنگ‌های روشن و درخشان بود که نمادی از حس آرامش و پاکی است و سرزندگی شخصیت را با چاشنی رفاهی به دور از هرگونه تجمل‌گرایی را به مخاطب انتقال می‌دهد.

البته طراح لباس می‌توانست با استفاده از رنگ‌های ملایم و تغییر آیتم‌ها، انتقال‌دهنده‌ی فضایی از معصومیت با چاشنی قاطعیت به مخاطب باشد اما با بسنده کردن به آیتم‌هایی مشابه و تنها با تکیه به تغییر رنگ‌ در آیتم‌ها، از ریسک پرهیز کرده و بسیار محتاطانه عمل کرده که همین عمل سبب شده تا انتقاداتی بسیار نیز در پی داشته باشد.

ریما رامین فر در نقش عمع سهیلا در فیلم هتل

ستاره (همسر مسعود)، دارای شخصیتی مرفه و قدرتمند

ستاره (مه‌لقا باقری) که شخصیتی مرفه و قدرتمند را در این داستان ایفا می‌کند، فردی منطقی و بدگمان اما عاشق و بی‌ریا است که از رفاه مالی برخوردار است و این رفاه به خوبی در ظاهر آراسته، استفاده از جواهرات، کیف‌های برند، پارچه‌های کار شده به شکل سوزن‌دوزی و روسری‌های ساتن که نمادی از تجملات است به خوبی قابل مشاهده است.

مه لقا باقری در نقش همسر مسعود در فیلم هتل

همچنین انتخاب طراح لباس برای بیان شخصیت ستاره، استفاده از رنگ‌های مشکی و طلایی بوده تا قدرتمندی شخصیت را به مخاطب انتقال دهد. اما در پایان قصه، زمانی که ستاره به خواسته‌های خود دست پیدا می‌کند، رنگ‌ها بیدار شده و شاهد استفاده از رنگ‌های روشن هستیم که نشان از ظهور نيمه‌ی روشن و بیداری آرامش و ملایمت است.

مه لقا باقری در نقش همسر مسعود در فیلم هتل

پدر همسر رامین، شخصیتی پرانرژی و بی آلایش

پدر همسر رامین (غلامرضا نیکخواه) دارای شخصیتی پرانرژی و بانشاط اما زودباور و بی‌آلایش است. فردی خوش‌بین و ساده‌دل که با انتخاب رنگ‌های درخشان و استفاده از آیتم‌هایی چون پیراهن‌ و شلوار و گاهی نیز شلوارک با طرح‌هایی فانتزی، به درستی این احساس را به مخاطب انتقال می‌دهد.

غلامرضا نیکخواه در نقش پدر همسر رامین در فیلم هتل

غلامرضا نیکخواه در نقش پدر همسر رامین در فیلم هتل

کلام آخر

در آخر امیدواریم که تحلیل این فیلم و بررسی شخصیت‌های این قصه برای شما جذاب واقع شود و با تماشای این فیلم لحظاتی سرشار از شادی را تجربه کنید.
‌شما برای ما بنویسید؛
این فیلم را تماشا کردید؟ نظر شما درباره‌ی این فیلم چیست؟ این فیلم بیشتر مورد‌پسند شما بود یا فیلم فسیل؟

برای ثبت نظر وارد شوید یا بعنوان مهمان ثبت کنید.

ثبت دیدگاه بعنوان مهمان

4 دیدگاه

میهمان
میهمان
02 بهمن 1402 08:27
آره فیلم رو تماشا کردم خیلی بانمک بود
 مدیر سایت
مدیر سایت
02 بهمن 1402 08:27
❤️❤️
میهمان
میهمان
27 بهمن 1403 21:53
متاسفانه دیر یا زود شخصیت برخی مردها و زن ها داره به شکل شخصیت های فیلم در میاد با انواع دوز و کلکها و پیچاندنهای محیط کار و با ارتباطات مثلثی بلکه منشوری و چند ضلعی که باعث عدم دوام خانواده ها و بلکه فرو پاشی آنها خواهد شد اگر چاره ای اندیشیده نشه.
 مدیر سایت
مدیر سایت
27 بهمن 1403 21:53

ممنون ازاینکه وقت گذاشتین و نظرتون رو برای ما نوشتین

دسته بندی ها
طراحان مد
6
ترندها
57
مراسم و جشنواره‌ها
21
خیاطی و الگو
16
زیبایی و سلامت
14
آموزشی
9
جدیدترین اخبار
28
استایلینگ
50
مد پایدار
0
فشن‌شو
0
راهنمای کسب و کار مد
2