درآمد رشته طراحی لباس چقدر است؟

طراحی لباس از جمله رشته‌های پول ساز در دنیاست که اتفاقا روز به روز هم بر محبوبیت و اهمیت آن، چه در دنیا و چه در ایران افزوده می‌شود. همین محبوبیت باعث شده است تا سالانه تعداد زیادی از افراد آموزش دیده، به بازار کار این رشته تزریق شوند. قاعدتا هر شخصی با آرزوی داشتن درآمد بالا در یک رشته، آموزش می‌بیند و رشته‌ی طراحی لباس نیز از این قاعده مستثنی نیست. اصولا اولین سوالی که در مواجهه با انتخاب یک رشته بعد از علاقه‌ی شخصی مطرح است، میزان درآمد و پوزیشن‌های شغلی متفاوتی است که فرد می‌تواند در آن حضور پیدا کند و بهترین خود را ارائه دهد. هدف ما از نگارش این بلاگ نیز معرفی شغل‌های متفاوت در رشته‌ی طراحی لباس و مقایسه‌ی میزان دریافتی هر کدام از شاخه‌های آن است. 

مهارتت را بالا ببر!

یکی از مهم ترین مسائل موثر در میزان درآمد یک فرد علاقه‌مند به کار در رشته‌ی طراحی لباس، بی شک داشتن مهارت‌های مرتبط و متعدد در این حوزه است. به میزانی که شما دانش طراحی خود را ارتقا می‌دهید، علاوه بر اینکه طرح‌هایتان از استانداردهای کافی برخوردار می‌شود، بر میزان درآمدتان نیز افزوده می‌شود. 

مثلا طراحی را در نظر بگیرید که تنها تخصص‌اش طراحی لباس به صورت مبتدی است. قاعدتا میزان درآمد و همچنین طرح نهایی ارائه شده توسط آن فرد، با طراحی که علاوه بر دانش طراحی، از الگو و خیاطی، جنسیت سازی، کالکشن بندی و یا استایلینگ نیز اطلاع دارد، بسیار متفاوت خواهد بود. زیرا مثلا یک طراح لباس مسلط به الگو و دوخت، طرحی را ارائه می‌دهد که مطمئن است قابل دوختن بوده و یا جنسیت سازی به او کمک می‌کند تا به خیاط و یا کارفرمای خود به راحتی جنس پارچه‌ی مناسب برای آن طرح را منتقل کند. به علاوه دانستن علم استایلینگ نیز به طراح کمک می‌کند تا بازار هدف و مخاطب خود را با توجه به سبک‌ها و فرم‌های اندامی متفاوت، راحت‌تر بشناسد تا بتواند طرح نهایی مناسب‌تری را ارائه دهد.

حالا با توجه به موارد گفته شده، اگر شما جای یک کارفرما بودید، ترجیح‌تان برای همکاری با یک طراح لباس، کدام بود؟  

از چه طریق می‌توانم درآمد داشته باشم؟

همان طور که گفتیم، طراحی لباس دارای شاخه‌های متفاوتی است که به تبع هر کدام دارای درآمدهای مختلف نیز هستند. فراموش نکنید در هر شغلی که فعالیت می‌کنید، باز هم میزان دانش و اطلاعات به روز در حیطه‌ی کاری‌تان، بسیار در پیشرفت و افزایش درآمدتان اثرگذار است. اگر می‌خواهید در رشته‌ی طراحی لباس شروع به کار کنید و در آن پیشرفت داشته باشید، اولین و مهم ترین قدم، مشخص کردن و محک زدن علاقه و استعدادتان در شاخه‌ای که برای فعالیت شغلی‌تان انتخاب کرده‌اید است.

آموزش طراحی لباس

انتخاب طراحی لباس به عنوان یک حرفه برای درآمدزایی، بر خلاف تصور عده‌ای، تنها شامل طراحی برای برندها، تولیدی‌ها و یا مزون‌ها نیست. اگر شما دو راس یک مثلث یعنی علاقه به آموزش دادن و طراحی لباس را دارید، کافیست راس سوم را کامل کنید. آن هم آموزش دیدن خودتان است. بله! درست خواندید. اینکه شما به تدریس طراحی لباس علاقه دارید، همه‌ی راه نیست؛ بلکه شما نیاز دارید تا ابتدا در تدریس نیز آموزش ببینید، زیرا یک معلم باید اطلاعات زیادی در شاخه‌ی تدریس خود داشته باشد. آموزش طراحی لباس، به سبب علاقه وخواهان زیادی که امروزه دارد، یکی از مشاغلی است که می‌تواند ماهانه درآمد قابل توجهی برای شما داشته باشد که این میزان متفاوت است و بسیار بستگی به این دارد که شما می‌خواهید در مدرسه، دانشگاه، آموزشگاه‌ و یا به طور خصوصی تدریس انجام بدهید.  

تصویرسازی

تصویرسازی یکی از زیر شاخه‌های طراحی لباس می‌باشد که کار افراد مشغول در این رشته، بعد از طراحی و دوخت لباس آغاز می‌شود. درآمد این رشته بستگی زیادی به مهارت شما در به تصویر کشیدن طرح لباس مطابق با لباس دوخته شده دارد. 

طراحی لباس برای مزون‌ها، تولیدی‌ها و برندها

بسیاری از افرادی که وارد رشته‌ی طراحی لباس می‌شوند، عمدتا علاقه‌مندند تا برای مزون‌ها، برندها و یا تولیدی‌ها طراحی لباس انجام دهند که البته این شاخه از فعالیت، از درآمد خوبی بین 8 تا 50 میلیون برخوردار است. لازم به ذکر است میزان تبحر و مهارت شما در میزان دریافتی‌تان بی‌تاثیر نیست. تعدادی از طراحان به صورت تک، طراحی‌های خود را ارائه می‌دهند و عده‌ای نیز به صورت کالکشن بندی شده با برندها، مزون‌ها و یا تولیدی‌ها همکاری می‌کنند که میزان دریافتی هر کدام از این حالت‌های همکاری با یکدیگر متفاوت است.

اگر نمیدونی برای طراح لباس شدن از کجا باید شروع کنی این بلاگ رو مطالعه کن! 

برای طراح لباس شدن از کجا شروع کنم؟

در انتها باید اضافه کرد، میزان درآمد دقیق هر یک از رشته‌های گفته شده، به عوامل بسیاری بستگی دارد اما نکته‌ای که باعث می‌شود تا بتوانید جایگاه خود را در موقعیت شغلی‌تان تثبیت کنید و به مبلغ مورد نظر در درآمدتان برسید، به روز بودن و یادگیری مهارت‌ها و آموزش‌های مرتبط است.

برای ثبت نظر وارد شوید یا بعنوان مهمان ثبت کنید.

ثبت دیدگاه بعنوان مهمان

5 دیدگاه

میهمان
میهمان
01 مهر 1402 22:11
سلام من 15 سالمه و سال دیگه میخوام به این رشته برم از اونجایی که خانواده من در رده مال متوسط به سمت پایین قرار دارن احساس مسئولیت مالی سنگینی میکنن و میگن این رشته خرج زیادی داره ...میخواستم بدونم حقوق این رشته معمولن بعد از 5 سال سابقه کاری تقریبی چقدر میشه گفت هست؟و اینکه بورسیه میشه؟اگر ایده های عالی تو ذهنمون باشه و ارائه بدیم میتونیم تویه شرکت خوب ثبت نام شیم و درامد عالی داشته باشیم؟و به موفیقت برسیم؟در اخر میخواستم بدونم چگونه طرح خودمان را به اشتراک بگذرایم؟
میهمان
میهمان
01 مهر 1402 22:11
سلام دوست عزیز به عنوان کسی که تواین رشته بوده بهت میگم (کاملانظر شخصیمه) رشته طراحی لباس خیلی گسترده ست. اول هدفتو ازانتخاب این رشته معلوم کن مثلا میخوای کارگاه تولیدی بزنی، مزون شخصی دوز بزنی ، میخوای طراح استایل بشی ، مدیریت بخونی یا طراح و.... یه استاد خوب پیداکن و برو پیشش کارآموزی ، همه سختیاشم به جون بخر چون کارآموزی سخته . کسب درآمد تو هررشته به خودت بستگی داره. ولی انقدر که تو این رشته از کارآموزی چیز یاد میگیری از کلاسا یاد نمیگیری. البتهطراحی کردن منظورم رو کاغذه با تمرین و کلاس راه میفتی اگر قصدت این نیست که تو این زمینه تدریس کنی به نظر من اصلا بیخود پول وسیله و کلاس نده بیشترشون فقط تبلیغه و برای خالی کردن جیب. مثلا کلاس خلاقیت یا جنسیت سازی پارچه از همه بیخود تره. اگرم میخوای دانشگاه بری اولا خوب بخون که دانشگاه دولتی قبول شی مثل الزهرا و شریعتی که رفتن بهشون بسته به رشته مدرسه ته باز بپرس . تو مدرسه تا اونجا که میدونم تمرکزشون رو دوختو الگوسازیه و واقعا هم مهمه باهمین خیاطی میتونی از همون اول درامد داشته باشی اصلا باخت نداره فقط از همون اول حتی اگر مبتدی هستی رودرواسی رو بذار کنار و حداقل بابت کارت شیرینی بگیر همین خودش کمک میکنه از پس هزینه ها دانشگاه و یا خرید پارچه بربیای تا استاد نگفته خرید نکن من اگر بودم تا کاری رو یاد نداده نمیرفتم وسیله بخرم البته من تنبلی کردم رفتم علمی کاربردی و خیلی از وسیله ها نیازم نشد یه ترم باش کار داشتم وسیله اصلی که تا اخر به دردت میخوره ماژیکو مداد رنگیه باز بسته به استاده . درکل من اگر برمیگشتم عقب علاوه براینکه رشته مدرسه مو دوخت انتخاب میکردم میرفتم توی یه مزون وردستی. تا کار رو خوب یاد بگیرم بعد میرفتم دانشگاه. برای یادگیری خیاطی هم به هیچ وجه آموزشگاه نمیرفتم. بازم میگم این تجربه شخصی منه شاید یکی دیگه نظرش فرق کنه گرفتن موقعیت بسته به خودت داره دوست خودم با رشته معماری یه دوره کوتاه طراحی لباس رفت و تونست کار پیداکنه اونو استادم جایی رو بهش معرفی کرد الان با برندای خوب کارمیکنه . درکل نباید ناامید بشی خیلی جاها ممکنه قبول نکنن از همون اولم انتظار درامد بالا نداشته باش . کارت خوب باشه از همین الگوسازی و خیاطی هم میتونی پول دربیاری. راستی برا کسب درامد میتونی بعد مدرسه بری کارگاهها تولیدی وسط کاری هم کار یادت میدن هم پول میدن بعد یه مدتم میشی چرخکار . البته اگر هدفت تولیدی باشه . مزونا شخصی دوز پولی نمیدن ولی. اینا تجربه شخصی من بود امیدوارم بقیه دوستان هم بیان نظر بدن و برات مفید باشه همه چی بسته به خودته من یکی از دوستام تو مدرسه دوخت خوند کارآموزی رفت یه کارگاه رسید به مرحله سرپرستی کارگاه نه تنها خرجی خودشو دانشگاه رو میداد که خرجی خونشونم کمک میکرد حتی کرایه خونه هم میداد باید همتت زیاد باشه برای هرکاری
میهمان
میهمان
01 مهر 1402 22:11
درکل میشه از این رشته خوب پول دراورد ولی اولش نه. بسته به همت خودته و اینکه همه چی رو بادقت انتخاب کن . دانشگاه دولتی خیلی فعالتر و بهترن و اساسی همه چی رو یادت میدن . اون دوتا دانشگاه هم که گفتم فقط زمان ما اون دوتا بودن الان نمیدونم اوضاع چطوریه . شریعتی برای فنیه و الزهرا برای رشته ها نظری . برای انجام هرکاری فقط تمرین تمرین تمرین و ناامید نشدن. هر رشته ای بری هم سختی داره هم هزینه با علاقه و همت و انتخاب درست میتونی موفق بشی خوش به حالت که از الان هدفت مشخصه
میهمان
میهمان
12 مهر 1403 11:45
یه سوال من 13 سالمه میتونم در آمد داشته باشم؟
دسته بندی ها
مد و فشن
188
خیاطی و الگو
16
زیبایی و سلامت
11
آموزشی
9
جدیدترین اخبار
24