جشنوارهی فیلم فجر معتبرترین جشنوارهی داخلی بهحساب میاد که اهمیت زیادی برای اهالی فیلم و سینما داره و هنرمندان شرکتکننده توی این مراسم بهخاطر بازتاب گستردهش بین مردم سعی میکنن با بهترین پوشش حاضر بشن.
اگه شما هم جزو دنبالکنندههای اخبار جشنوارهی فیلم فجر هستین، حتما کلمههایی مثل «فتوکال» و «فرش قرمز» به گوشتون خورده؛ اما معنی این کلمهها چیه و چه تفاوتی باهم دارن؟
فتوکال چیه؟
به زمانی که سلبریتیها قبل از اولین اکران فیلمشون جلوی دوربین عکاسها ژست میگیرن، «فتوکال» گفته میشه.
قبلا توی جشنوارههای ایرانی به این قسمت اهمیت خاصی داده نمیشد؛ اما چند سالیه که مراسم فتوکال جزو بخشهای جذابیه که قبل از اکران فیلم برگزار میشه.
فرش قرمز یا red carpet چیه؟
فرش قرمز یک نوع فرش تشریفاتیه که جلوی پای افراد مهم مثل سلبریتیها یا بزرگان یک کشور پهن میشه و اونها را به سمت محل برگزاری مراسم هدایت میکنه.
توی رویدادهایی مثل اسکار، گلدن گلوب و کن فرش قرمز اهمیت زیادی داره.
حالا چرا؟
چون همهی سلبریتیها قبل از ورود به مراسم روی این فرش پا میذارن و نوع استایل و برندی رو که پوشیدن، بهنمایش میذارن.
در جشنوارهی فیلم فجر که اختتامیهی اون یک شبه، فرش قرمز فقط توی آخرین شب یعنی 22 بهمن خلاصه میشه و تمام هنرمندانی که توی این جشنواره نامزد دریافت سیمرغ هستن، شرکت میکنن.
میشه گفت که توی جشنوارهی فیلم فجر فتوکال مراسم قبل از اولین اکران فیلمهاست و فرش قرمز مربوط به شب دریافت جایزهها میشه.
تفاوت استایل در فتوکال و فرش قرمز
بزرگترین تفاوت فتوکال و فرش قرمز توی اینه که شرکتکنندهها توی مراسم فتوکال میتونن راحت لباس بپوشن و استایل کژوآل داشته باشن؛ اما توی مراسم فرش قرمز حتما باید درسکد (dress code) رو رعایت کنن و به زبون خودمونیتر رسمی لباس بپوشن.
استایل کژوال چیه؟
کژوال به استایلی گفته میشه که ساده، راحت و درعینحال شیکه.
کژوالپوشیدن هم قاعده داره و هم قانون و بهمعنی درهموبرهم پوشیدن نیست؛ یعنی شما نمیتونین هودی و اسلش رو با صندل بپوشین یا روسری سر کنین و همراهش کلاه بذارین.
مثلا کژوالپوشیدن توی مراسم فتوکال یعنی اینکه میشه به جای پوشیدن تاکسیدو (یا کت خیلی رسمی دنبالهدار) یک کت چرم ساده پوشید.
در مراسم فرش قرمز باید چجوری لباس پوشید؟
استایل فرش قرمز، یه استایل فرماله؛ یعنی باید شیک، رسمی و متفاوت باشه.
توی استایل فرمال خبری از کاپشن، کلاه و شلوار جین زاپدار نیست و اگه کسی این مدل لباس بپوشه، استایل خودش رو زیر سوال برده، چون توی رویدادهای بزرگ و مهم باید درسکد رو رعایت کرد.
جشنوارههای خارجی
اگه به جشنوارههای خارجی مثل اسکار، گلدن گلوب و کن توجه کنین، متوجه میشین که توی فتوکالهاشون خیلی راحت و کژوال لباسمیپوشن و توی مراسم اصلی هم رسمی و خاص؛ این موضوع کاملا بین شرکتکنندهها جا افتاده و کسی غیر از این عمل نمیکنه، حتی سلبریتی ساختارشکنی مثل لیدی گاگا هم این مسئله رو رعایت میکنه و با لباسی از جنس گوشت خام روی فرش قرمز مراسم اسکار حاضر نمیشه.

.jpg)

بعضی از بازیگرهای ما هم که توی جشنوارههای خارجی حضور داشتن، این موضوع رو خوب میدونستن و رعایت کردن؛ مثل ترانه علیدوستی توی فتوکال و فرش قرمز جشنوارهی کن برای فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی.


فتوکال و فرش قرمز، محلی برای تبلیغات
مراسم فتوکال و فرش قرمز محلی برای تبلیغات برندها و مطرحشدن طراح لباسها و استایلیستهاست.
بهخاطر همین از چند ماه قبل هر برند و طراحی سعی میکنه توی این چند شب با یک یا چند نفر از سلبریتیهای حاضر توی این مراسم همکاری داشته باشه تا بتونه خودش رو سر زبونها بندازه.
امسال خبری از فرش قرمز نیست
جالبه بدونین که امسال خبری از فرش قرمز توی جشنوارهی فیلم فجر نیست؛ یعنی ممکنه بهجای فرش قرمز از هر چیز دیگهای استفاده بشه.
اونطور که مدیر روابط عمومی چهلمین جشنواره فیلم فجر گفته، فرش قرمز از دنیای غرب الگوبرداری شده و باعث بهوجود اومدن حاشیههای زیادی میشه.
این تصمیم همهی اهالی رسانه رو متعجب کرد.
در پایان باید بگم که سلبریتیها توی چهلمین جشنوارهی فیلم فجر سعی کردن نسبت به سالهای قبل مناسبتر و بهتر لباس بپوشن و تا حدودی موفق بودن؛ البته باید تا شب اختتامیه صبر کرد تا نتیجه رو دید.
عکاسهای محترم عکسهای این مطلب:
سروش منوچهری
ارش صمد زاده
روح الله حسین زاده
بهار عسگری
ملیکا کلهری
هیلار حسینی
نازی خوشاخلاق