پروفایل من

پروفایل من

تنظیم وضعیت
Follow
  • instagram
  • pinterest
  • telegram
  • facebook
profile profile پروفایل من

کاربر عزیز، به خانواده طراحان لباس خوش آمدید.

متوجه شدم
چرا سلبریتی باید استایلیست داشته باشد؟

چرا سلبریتی باید استایلیست داشته باشد؟

برای خیلی‌هامون پیش اومده که توی موقعیت‌های مهم سینمایی مثل جشنواره‌ی فجر ایران و جشنواره‌های خارجی مثل کَن و ونیز، منتظر حضور هنرمند محبوبمون بودیم؛ولی با دیدن استایلش کلا نظرمون راجع‌بهش عوض شد و هی با خودمون گفتیم یعنی نمیدونسته اون لباس اصلا مناسب فرش قرمز نیست؟

همونطور که می‌دونید، جشنواره‌ی فجر یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رویدادهای سینمایی ایرانه؛ فجر یک رویداد سینماییه و هرسال به عوامل فیلم‌های منتخب، تندیس اهدا میشه.

بهرام رادان، سارا بهرامی، پژمان جمشیدی در جشنواره‌ی فجر
بازیگران فیلم علفزار در چهلمین دوره‌ی جشنواره‌ی فجر

اما چرا استایل برای ما مهمه؟

درسته که هدف جشنواره‌ی فجر مثل همه‌ی ایونت‌های بزرگ سینمایی جهان یه چیز دیگه‌ست؛ اما از دید عموم، فشن یکی از بخش‌های مهم جشنواره‌هاست. وقتی تعداد زیادی از افراد مشهور و تاثیرگذار مثل سلبریتی‌ها جلوی هزاران دوربین قرار می‌گیرن، آدم‌های زیادی درباره‌ی استایلشون بحث و تحلیل می‌کنن، به خاطر همین توجه زیاده که اونا باید دقت و توجه خاصی به پوشش خودشون داشته باشن.

سلبریتی‌ها جلوی دوربین

اصلا چرا استایل سلبریتی‌ها باید برای مردم مهم باشه؟

استایل یکی از بخش‌های مهم زندگی هر فرده. پوشش افراد می‌تونه اطلاعات زیادی مثل شخصیت اون فرد، سبک زندگی، علایق و حتی اطلاعات محل زندگیش رو به‌همراه داشته باشه. فشن همیشه با هنر همراهه؛ مُد می‌تونه پر از پیام و معنا باشه و وقتی توی خلق یک لباس، معنا بهش اضافه می‌شه، اون لباس یک اثر هنری به‌حساب میاد، به خاطر همینه که استایل سلبریتی‌ها توی ایونت‌های بزرگ اهمیت داره؛ مثلا توی فستیوال فیلم ونیز ۲۰۲۱، بازیگر برزیلی، باربارا پاز (Barbara Paz)، با ماسک اکسیژنی روی فرش قدم زد که به گیاه گلدونی پشتش متصل بود. استایل باربارا پیام مهمی داشت؛ هدفش اعتراض به جنگل‌زدایی آمازون توی برزیل بود.

استایل عجیب سلبریتی‌ها بر فرش قرمز
استایل Barbara Paz در فستیوال فیلم ونیز ۲۰۲۱

چه قبول کنیم چه نه؛ اولین چیزی که موقع قدم گذاشتن سلبریتی‌ها به صحنه توی چشم میاد استایشه؛ حالا فکر کن این وسط یه عده می‌تونن با وقت گذاشتن روی استایلشون، دغدغه‌مندیشون رو نشون بدن؛ چطوری؟ با همون اضافه کردن معنا به لباس؛ وقتی روی لباس کار بشه و بهش معنا اضافه بشه، می‌تونه به یکی از لحظات به‌یادموندنی توی خاطر افراد تبدیل بشه؛ مثل استایل نوید محمدزاده توی سی‌ونهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر. نوید محمدزاده با استایلی مندرس و چروک حاضر شده بود که عده ی زیادی معتقدن نشون‌دهنده‌ی وضعیت اقتصادی ایران بود و هنوز هم که هنوزه راجع‌بهش بحث میشه.

نوید محمدزاده در سی‌ونهمین جشنوره فجر
نوید محمدزاده در سی‌ونهمین جشنواره فجر

آوازه‌ی استایل سلبریتی‌های خارجی توی فرش قرمز‌ها همیشه به گوشمون رسیده. خیلی‌هامون هم اون‌ها رو با سلبریتی‌های محبوب کشورمون مقایسه می‌کنیم و با خودمون میگیم چرا مثل فلانی همیشه خوش استایل نیست آخه؟ غافل از اینکه خیلی وقت‌ها این مقایسه‌ها اصلا به‌جا نیست، چرا؟ چون بدون اینکه من و شما در جریان باشیم، از هفته‌ها یا حتی ماه‌ها قبل یک تیم متخصص داشتن روی استایل اون فرد کار می‌کردن، آیتم‌ها رو کنار هم می‌چیدن، از لحاظ بصری و حتی تاثیر اون‌ لباس روی ذهن افراد بهش فکر می‌کردن تا دست‌آخر به یک شاهکار تبدیل شده و خیلی وقت‌ها هم اون استایل توی ذهن همه موندگار شده. اینجاست که نقش متخصص میاد وسط و کلمه‌ی استایلیست پررنگ میشه برامون.

استایل کردن لباس‌ها

استایلیست کیه؟

استایلیست (stylist) توی لغت یعنی سبک‌ساز یا طراح استایل.

خیلی ساده بخوام بگم، یعنی کسی که توی ساختن یک استایل بی‌نقص متخصصه. استایلیست‌ها افرادی هستن که اطلاعات جامعی توی زمینه‌ی چیدمان استایل دارن؛ از رنگ و اندام و نوع دوخت و ... بگیر تا اینکه چه مدل مویی به اون استایل میاد و اون استایل با چه کفشی لوک بهتری پیدا می‌کنه. تو وقتی برای حضور توی یک مراسم مهم سردرگم هستی، که چی بپوشی و چجوری موهات رو درست کنی، یک استایلیست گزینه‌ی خوبی برای کمک گرفتنه. استایلیست‌ با در نظر گرفتن فرم اندامی، رنگ پوست، شخصیت، کانسپت مراسم، دِرِس کد مراسم، پالت رنگی مناسب مراسم و ... یک استایل شسته‌رفته برات می‌چینه.

شغل استایلیست

جایگاه استایلیست در ایران

حالا با این تعریف‌ها اولین چیزی که به ذهن میاد اینه: اگه همچین افراد متخصصی وجود دارن، چرا سلبریتی‌ها ازشون کمک نمی‌گیرن؟ یکی از دلایلش اینه که متاسفانه هنوز توی ایران، اهمیت استایل به‌طور کامل جانیفتاده و خب طبیعیه که جایگاه شغلی استایلیست هم هنوز به رسمیت شناخته نشه. خیلی وقتا هم افراد با داشتن اطلاعات کلی از فشن، فکر می‌کنن برای خودشون یه پا استایلیستن؛ در صورتی که یک استایلیست متخصص، ریزبه‌ریز استایل رو بررسی می‌کنه، حتی جنس پارچه رو هم از لحاظ تناسب با محیط مراسم می‌سنجه، هر لحظه با سلبریتی در ارتباطه، حتی پیش‌بینی‌ اتفاق‌هایی رو که ممکنه طی مراسم بیفته هم می‌‌کنه و براشون راه‌حل داره.

نقش استایلیست

متاسفانه سلبریتی‌های ایرانی کمی هستن که برای حضور توی جشنواره‌هایی مثل فجر استایلیست دارن و با کمک اونا همه‌ی جوانب رو می‌سنجن؛ به‌خاطر همین هم ما شاهد استایل‌های قدرتمندی توی ایونت‌های مهم نیستیم و بیشتر وقت‌ها اشتباهات خیلی واضحی رو می‌بینیم که حتی با یه سِرچ ساده‌ی گوگل هم میشه متوجهشون شد و برطرفشون کرد.

نادر فلاح در جشنواره فجر
استایل ناهماهنگ نادر فلاح در چهلمین دوره جشنواره فجر

آگاهی‌نداشتن از علم استایلینگ و جای خالی استایلیست توی اکثر استایل‌های هنرمندهای ما واضحه و تا زمانی‌که پای یک متخصص درمیون نباشه، این اتفاق ادامه داره.

ارسال نظر به عنوان