خیاطی یکی از مهارتهایی است که از قدیم الایام طرفداران و علاقمندان خاص خودش را داشته است. همچنین خیاطی امروزه نیز با پیشرفت دنیای مد و فشن و افزایش تقاضا در این زمینه، افراد بیشتری به سمت یادگیری این مهارت تمایل پیدا کردهاند تا از این طریق کسب درآمد داشته باشند و بتوانند به جایگاه خوبی در زمینه دوخت پوشاک برسند. در گذشته برای خیاط شدن باید با کمک یک خیاط حرفهای، آن را به صورت تجربی فرا میگرفتید؛ اما امروزه بسیاری از موسسات و آموزشگاههای فعال در زمینه مد، دورههای آموزش خیاطی را برگزار میکنند و تکنیکهای دوخت و دوز را آموزش میدهند. اگر تصمیم دارید که دورههای خیاطی را بگذرانید بهتر است که با متدهای آموزش خیاطی آشنا شوید تا بتوانید بهترین کلاس آموزشی را انتخاب کنید.
انواع متدهای خیاطی
متدهای مختلفی برای خیاطی وجود دارند که هر خیاط ممکن است از متد متفاوتی استفاده کند. کسانی که قصد دارند به تازگی وارد رشته خیاطی شوند، بهتر است بدانند کدام روش خیاطی مناسب کار آنها بوده و سختیهای کمتری دارد. حال وقت آن است که انواع متدهای خیاطی را به شما معرفی کنیم.
متد گرلاوین
متد گرلاوین جزو قدیمیترین متدها محسوب میشود که نسبت به سایر روشها پیچیدهتر وسختتر است.این متد که در گذشته مرسوم بوده، نیاز به اندازهگیری بسیار دقیق بر روی بدن دارد و دائما باید لباس پرو شود تا مشکلی پیش نیاید. رسم الگو در روش گرلاوین نیاز به محاسبات پیچیده و زمان طولانی دارد که برای خیاط و هنرجو خسته کننده میباشد و ممکن است او را سردرگم کند. این روش امروزه منسوخ شده است و کمتر کسی برای یادگیری سراغ این متد میرود.
متد متریک
این روش توسط خیاطان انگلیسی برای دوخت لباس آقایان اختراع شد و بعد از مدتی هم مورد توجه خیاطان ایرانی قرار گرفت. این متد انگلیسی در ایران طرفداران زیادی دارد و در بهترین آموزشگاههای خیاطی تهران تدریس میشود. در روش متریک نیاز به محاسبات است اما دقت بالایی هم دارد و لباس در آن ظریفتر و زیباتر دوخته میشود. متد متریک گزینه مناسبی برای خیاطان تازهکار است.
متد مولر
این روش خیاطی در آلمان رواج داشت و کم کم وارد ایران شد. متد مولر جزو متدهای محبوب است زیرا پیچیدگی و محاسبات چندانی ندارد و میتوان لباسهای فراوانی را با استفاده از آن دوخت. اساس این متد بر مبنای اندازهگیری است و برای استفاده از این روش باید اندازه قد، دور کمر، دور باسن و دور سینه را داشت تا بتوان سایز اندازهها را از طریق فرمول محاسبه کرد. الگوهای این روش انقدر دقیق است که حتی گاهی نیاز به پرو کردن نمیباشد. فراموش نکنید که در این روش اندازه گرفته شده نسبت به اندازه به دست آمده از فرمول ارجحیت دارد.
متد ایتالیایی
در این روش خبری از کاغذ الگو نیست و همه چیز روی پارچه اصلی پیاده میشود. اگر افراد تازه کار خیاطی را با متد ایتالیایی شروع کنند ممکن است در ابتدای کار بسیاری از لباسها را خراب کنند، زیرا این روش برای تازه کاران بسیار پر رسیک است. در روش ایتالیایی، برای سایز بندی از الگوهای آماده استفاده میشود. متد ایتالیایی مناسب خیاطان حرفهای است.
متد فرانسوی
فرانسویها علاقه خاصی به لباسهای سفارشی و لاکژری دارند؛ این روش هم برای دوخت لباسهای سفارشی استفاده میشود زیرا اندازهها کاملا شخصی و سفارشی هستند. این روش در ایران چندان مخاطب ندارد زیرا کمتر کسی سراغ لباسهای سفارشی و گران قیمت میرود. اگر قصد دارید به صورت حرفهای خیاطی را دنبال کنید و در کنار طراحی لباس شخصی آن را ادامه دهید، این روش مناسب شماست.
متد ABM
این روش سادهترین و سریعترین متد خیاطی است زیرا نیاز به الگو کشیدن ندارد و از الگوهای آماده استفاده میشود. این متد برای لباسهای پرتیراژ استفاده میشود و ممکن است کیفیت دوخت چندان مناسبی نداشته باشد اما سرعت دوخت درآن بسیار بالاست. برای کسانی که فکر میکنند شغل آنها در آینده نیاز به سرعت بالایی دارد، این روش مناسب است.
بهترین متد خیاطی برای مبتدیان
بهترین متد خیاطی برای افراد مختلف متفاوت بوده و بستگی به این دارد که فرد از بین رشتههای خیاطی کدام یک را انتخاب کند. به طور مثال دوخت لباس مجلسی با لباس اسپرت تفاوت زیادی دارد و بهتر است همه لباسها با یک روش دوخته نشوند. بسیاری از اساتید ترکیبی از چند روش را آموزش میدهند تا مسیر یادگیری را برای هنرجو سادهتر کنند. همه متدهای خیاطی نقاط ضعف و قوت خود را داشته و بیشتر در نحوه ترسیم الگوها با یکدیگر تفاوت دارند. بهترین متد خیاطی برای مبتدیان متد متریک است، زیرا هم دقت بالایی داشته و هم لباس ظریفتر و متناسبتر دوخته میشود. البته این یک توصیه کلی است و برای انتخاب بهترین متد خیاطی مناسب خود بهتر است با توجه به اهدافتان، با آموزشگاه مورد نظر صحبت کنید.
سخن پایانی
با افزایش تحریمها در ایران، اخیرا صنعت مد و پوشاک پیشرفت زیادی در کشور عزیزمان داشته است. خیاطی یکی از رشتههایی است که علاوه بر اینکه در گذشته طرفداران زیادی داشته، روز به روز متقاضیان آن بیشتر میشود. خیاطی یکی از لازمههای طراح لباس شدن نیز هست، پس اگر به رشته طراحی لباس علاقه دارید، بهتر است بهترین متد خیاطی را با توجه به زمینه فعالیت خود انتخاب کنید. ما تعدادی از متدهای مطرح خیاطی را به شما معرفی کردیم، انتخاب اینکه کدام متد برای شما مناسبتر است به عهده خودتان است؛ ولی ما به شما توصیه میکنیم سراغ روشی بروید که، مزایای آن بیشتر از سختیهایش است. اگر محاسبات ریاضی و الگو کشیدن هم به آن اضافه شود ممکن است موجب خستگی و دلزدگی بشود و شما را از ادامه راه منصرف کند. در پایان فراموش نکنید که خیاطی یک مهارت است و نیاز به صبر، حوصله و تمرین دارد که کمتر کسی در آن موفق میشود.
ارسال نظر به عنوان
در مورد متد ایتالیایی باهاتون موافق نیستم.در متد ایتالیایی دقیقا بر اساس اندازه های شخص الگوی دقیقی رسم میشود که بسیار کم ایراد و کم پرو است
سلام برای راه اندازی مزون کدام متد مناسب هست ممنون
اصلا هم اینطور نیست