طراحی پارچه و لباس یکی از رشتههای پرطرفدار و آیندهداری است که هر ساله داوطلبان زیادی در آزمون ارشد آن شرکت میکنند تا با ادامه آن به صورت آکادمیکتر شانس بیشتری در بازار کار آن داشته باشند.
شما تا چه اندازه به دنیای زیبای مد و فشن علاقه دارید؟ آیا شما درس خواندهی این رشته هستید یا خیر؟! شاید از میان شما چند نفری باشند که به قول قدیمیها پای خود را در یک کفش کرده باشند و اولین و آخرین گزینه انتخابشان برای مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل در رشته طراحی لباس و پارچه باشد و بخواهند آکادمیکتر این رشته پرطرفدار را دنبال کنند و در جستجوی اطلاعات اولیهای درمورد آن باشند.
تفاوتی ندارد که داوطلب امسال بودهاید یا در حال آماده کردن خود برای آزمون ارشد سال آینده هستید و یا فقط به عنوان یک علاقهمند به رشته طراحی لباس و پارچه میخواهید بیشتر درمورد آن بدانید. کافی ست که ابتدا نگاهی به مقاله "منابع کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس ۱۴۰۱" داشته باشید تا منابع آن دستتان بیاید.
هنگامی که دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد و قصد ثبت نام در رشته طراحی پارچه و لباس را دارید به بخش گروه هنر و جدول طراحی پارچه و لباس مراجعه کنید. زیرا این دو رشته مجزا در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد با یکدیگر ادغام میشوند و داوطلبان باید تمام دانش و مهارت خود را به آنها اختصاص دهند تا بتوانند از پسِ آزمون کارشناسی ارشد این رشته برآیند.
اگر به عناوین دروس امتحانی این رشته نگاهی کنید با درسهایی چون؛ زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، تاریخ پارچه و لباس ایران و جهان، پارچهشناسی (شناخت الیاف، تکنیکهای بافت پارچه، رنگرزی با مواد طبیعی و مصنوعی)، اصول طراحی پارچه و لباس (انواع چاپهای سنتی و مدرن، طراحی پارچه با دست و کامپیوتر) و آزمون عملی طراحی پارچه و لباس روبرو خواهید شد که هر کدام از آنها ضریب خاصی دارند و میتوانند نقش موثری در رتبه و شانس قبولی شما در دانشگاه مورد علاقهتان داشته باشند.
البته این نکته مهم را درنظر بگیرید که اگر رشته مقطع کارشناسیتان غیرمرتبط با طراحی پارچه و لباس بوده است باید روی طراحی عملی خود زمان کافی بگذارید. زیرا در دفترچه ثبت نام آزمون ارشد این رشته تأکید شده است که در این مجموعه امتحانی، آزمون به صورت تستی و عملی برگزار میشود.
پس از تصحیح اوراق تستی، از متقاضیانی که با توجه به نمره اکتسابی، مجاز به انتخاب رشته شوند و فرم انتخاب رشته اینترنتی را نیز تکمیل کنند، آزمون عملی طراحی به عمل میآید.
نکته مهم دیگری که باید درنظر بگیرید این است که هر ساله به فراخور همان سال، آزمون با سطح سوالات مختلفی روبروست و به همین دلیل، اساتید این رشته توصیه اکید میکنند که داوطلبان به مطالعه عمیق منابع مختلفی بپردازند و روی آزمون عملی خود سرمایهگذاری زیادی کرده تا بتوانند به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند.
با توجه به این که جمعه 4 اسفند ماه 1402، آزمون کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس ۱۴۰۳ بوده است داوطلبان این رشته میتوانند پس از بارگذاری سوالات در سایت سازمان سنجش، درصد نسبی از عملکرد خود داشته باشند و از الان تا زمان اعلام آزمون عملی این رشته بهترین فرصت است که مهارتهای موردنیاز برای آزمون عملی را افزایش بدهند چراکه این بخش هم، تأثیر بسزایی در نتیجه نهایی آنها دارد.
در ادامه، نگاهی به برخی از سوالات کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس سال گذشته میکنیم.








اگر داوطلب آزمون ارشد طراحی پارچه و لباس سال گذشته یا امسال بودهاید به ما بگویید سطح سوالات این دو سال در مقایسه با هم و همچنین، نسبت به سالهای گذشته چطور بوده و چه تغییراتی کردهاند؟ به نظر شما سوالات امسال از استانداردهای لازم برخوردار بودهاند؟ فکر میکنید در کدام درسها، درصدهای بیشتر یا کمتری کسب میکنید؟
فراموش نکنید که اگر قصد دارید برای کنکور ارشد طراحی پارچه و لباس سال آینده آماده شوید چه اطلاعاتی موردنیاز شماست تا بتوانیم در این مسیر، بهتر به شما کمک کنیم؟