پروفایل من

پروفایل من

تنظیم وضعیت
Follow
  • instagram
  • pinterest
  • telegram
  • facebook
profile profile پروفایل من

کاربر عزیز، به خانواده طراحان لباس خوش آمدید.

متوجه شدم
منابع کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس ۱۴۰۱

منابع کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس ۱۴۰۱

 طراحی لباس، یکی از رشته‌هایی است که در سال‌های اخیر، مورد استقبال بسیاری از افراد در سراسر جهان قرار گرفته و اولویت آن‌ها برای ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی است که  ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و این موضوع در مقایسه با گذشته، پُررنگ تر شده است؛ به طوری که هر ساله، شاهد داوطلبان زیادی هستیم که در این خصوص، با دو شرایط روبرو هستند؛ یا قصد دارند پس از اتمام تحصیلات متوسطه و یا با وجود داشتن مدرک لیسانس در رشته ای دیگر، طراحی لباس را در مقطع کارشناسی در دانشگاه دنبال کنند که در این صورت، اگر قصد شرکت در آزمون سراسری هنر را دارند، حتما پیشنهاد می‌کنیم مطلب مربوط به منابع کارشناسی رشته هنر را در لینک زیر مطالعه کنند:

مهم‌ترین منابع کنکور کارشناسی طراحی پارچه و لباس

و یا داوطلبانی هستند که طراحی لباس، رشته انتخابی آن‌ها در مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد) است و هنوز نمی‌دانند که باید چه منابعی را برای قبولی در این رشته مطالعه کنند. به همین دلیل، اگر شما جزو این دسته از افراد هستید تا پایان این مطلب، همراه ما باشید.

اگرچه شما به عنوان داوطلب کارشناسی طراحی لباس در آزمون سراسری هنر، با دو شاخه طراحی پارچه و یا طراحی لباس روبرو هستید و براساس رتبه قبولی‌تان می‌توانید در یکی از آن‌ها ادامه تحصیل دهید، اما باید بدانید که در مقطع کارشناسی ارشد، این رشته به صورت دو شاخه مستقل و جداگانه ارائه نمی شود و در حقیقت، هر دو شاخه با یکدیگر تلفیق و در قالب رشته طراحی پارچه و لباس ارائه می‌شوند و شما برای آشنایی با منابع آن به جای جستجوی دو عبارت "منابع کارشناسی ارشد طراحی لباس " یا " منابع کارشناسی ارشد طراحی پارچه"، کافی ست که عنوان " منابع کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس" را جستجو کنید تا نتیجه موردنظر خود را بدست آورید. 

قطعا اولین سوالی که برای شرکت در آزمون  ارشد طراحی پارچه و لباس ذهنتان را درگیر کرده، این است که " برای کنکور ارشد طراحی لباس چه کتاب هایی بخوانم؟ " که در ادامه، نگاهی به منابع و ضرایب این رشته خواهیم داشت و توصیه می‌کنیم حتما روی این دو فاکتور مهم سرمایه گذاری مطالعاتی داشته باشید.

در قسمت عناوین دروس امتحانی طراحی پارچه و لباس در دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد، چند مورد درج شده است که عبارتند از:

زبان عمومی‌ و تخصصی (انگلیسی) با ضریب ۲

تاریخ پارچه و لباس ایران و جهان با ضریب ۲

پارچه شناسی (شناخت الیاف، تکنیک‌های بافت پارچه، رنگرزی با مواد طبیعی و مصنوعی) با ضریب ۳

اصول طراحی پارچه و لباس (انواع چاپ‌های سنتی و مدرن، طراحی پارچه با دست و کامپیوتر) با ضریب ۳

و با توجه به این که رشته طراحی پارچه و لباس در مقطع کارشناسی ارشد، آزمون عملی با ضریب ۳ دارد، حتما باید مهارت عملی‌تان را نیز افزایش دهید تا شانس بیشتری برای قبولی در دانشگاه معتبر داشته باشید. البته گفتنی ست که هر ساله، آزمون عملی پس از اعلام رتبه داوطلبان برگزار می‌شود.

حالا با توجه به این که با عناوین دروس امتحانی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس آشنا شدید، وقت تهیه منابع است که طبق تحقیق و بررسی‌ها، به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. 

با توجه به این که برای زبان عمومی ‌باید دانش خوبی در خصوص واژگان، گرامر و درک مطلب داشته باشید، بر اساس سطح زبانی خود می‌توانید از کتاب‌های لغت ۵۰۴ و گرامر و درک مطلب "زیر ذره‌بین" شروع کنید، اما برای زبان تخصصی، کتاب‌های "فرهنگ لغات و اصطلاحات صنعت نساجی" تألیف افسانه احمدی و رحیم کریمی، انتشارات بادبادک و "انگلیسی برای دانشجویان رشته طراحی پارچه و لباس و تکنولوژی دوخت "(English for Students of Fabric and Garment Designing & Sewing Technology) تألیف اکرم ناشر از انتشارات سمت، می‌توانند به شما کمک کنند. 

برای بخش تاریخ پارچه و لباس ایران و جهان، شما می‌توانید از کتاب‌های زیر استفاده کنید.

"تاریخ لباس"، تألیف روبرت ترنر و کاکس ویل، ترجمه شیرین بزرگمهر، انتشارات توس، "تاریخچه صنعت نساجی ایران"، تالیف مهدی بهشتی‌پور، انتشارات تهران اکونومیست، "تاریخ پارچه و نساجی در ایران"، تالیف فریده طالب پور، انتشارات دانشگاه الزهرا، "دانشنامه ایران و اسلام"، تالیف جلیل ضیاپور، انتشارت علمی‌و فرهنگی، "تاریخ پوشاک ایرانیان از ابتدای اسلام تا حمله مغول"، تالیف محمدرضا چیت‌ساز، انتشارات سمت، "پوشاک باستانی ایرانیان (از کهن‌ترین زمان تا آغاز شاهنشاهی ساسانیان)"، تالیف جلیل ضیاپور، انتشارات اداره هنرهای زیبا و موزه‌ها.

همچنین کتاب‌های "خصوصیات الیاف نساجی"، تالیف محسن حاج شریفی، انتشارات دانشگاهی، "شناخت و علوم الیاف"، تالیف نیما چند و نرگس اسدی، انتشارات جمال هنر، "علوم الیاف(الیاف شناسی)"، تالیف مریم خسروی فارسانی، انتشارات جمال هنر و "الیاف‌شناسی"، تالیف ستاره امیری از انتشارات سمت، منابعی هستند که برای قسمت شناخت الیاف می‌توانند برای شما مفید باشند.

برای بخش تکنیک‌های بافت پارچه، سه کتاب "روش طراحی بافت پارچه"، تألیف صمد نعمت اللهی، انتشارات کارآفرینان بصیر، "تکنیک بافت پارچه"، تالیف محمدرضا خجسته، انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی‌واحد یزد و "ریسندگی سیستم پنبه‌ای" تالیف موسوی کیانی و رضا کشاورز و ابراهیم خلیلی، انتشارات آموزش و پرورش پیشنهاد می‌شود.

مطالعه کتاب‌های "هنر رنگرزی با گیاهان"، تالیف ناصر اوکتایی، انتشارات دفتر نشر خودکفایی، "رنگرزی الیاف با رنگ‌های طبیعی"، تالیف مهدی حیاتی، انتشارات موسسه آموزش عالی علمی ‌کاربردی، "رنگرزی الیاف و نخ"، تالیف نسرین صدری، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر و "فرآیند و روش‌های رنگرزی الیاف با مواد طبیعی"، تالیف ویکتوریا جهانشاهی افشار، انتشارات دانشگاه هنر و "اصول شیمیایی رنگرزی الیاف مصنوعی"، تالیف اسام برکین شاو، ترجمه جواد مختاری، سیده اعظم اورومئی و سعید دادور، انتشارات دانشگاه گیلان، "رنگرزی الیاف مصنوعی و استات سلولز"، تالیف علیرضا خسروی، انتشارات جهاد دانشگاهی (دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، "رنگرزی الیاف مصنوعی و مخلوط"، تالیف پیمان ولی پور، حسین نجفی کوتنائی، رضا آصفی پور و امیرهوشنگ حکمتی، انتشارات جهاد دانشگاهی (دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، "شیمی‌نساجی ۱ و ۲"، تالیف بهزاد احمدی، انتشارات صنعت اراک فائده و "رنگرزی الیاف و نخ"، تالیف نسرین صدری، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه امیرکبیر برای بخش رنگرزی با مواد مصنوعی توصیه شده است.

 " مبانی طراحی لباس"، تالیف اعظم عابدینی، انتشارات آبان، "طرح‌های پارچه‌ای"، تالیف عادل ارشقی، انتشارات امیرکبیر، "دانشنامه طراحی و چاپ پارچه با گرایش طراحی و چاپ پارچه"، تالیف سیده زینب حسینی، انتشارات جمال هنر،"اصول طراحی و محاسبه بافت پارچه"، تالیف بلینوف آی، ترجمه میررضا طاهری، انتشارات جهاد دانشگاهی امیرکبیر، "خصوصیات الیاف نساجی"، تالیف محسن حاجی شریفی و جواد ساسان‌نژاد، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی و "مبانی رنگ و کاربرد آن"، تالیف حبیب‌الله آیت‌اللهی، انتشارات سمت برای اصول طراحی پارچه و لباس می‌توانند به داوطلبان ارشد این رشته کمک کنند.

گفتنی است که یکی از انتشارات تخصصی فعال در زمینه طراحی پارچه و لباس، نشر " جمال هنر " است که مجموعه منابعی را برای مقطع ارشد این رشته تألیف و چاپ کرده و به داوطلبان این مقطع تحصیلی پیشنهاد داده است. از اینرو، در ادامه، به برخی از آن‌ها اشاره کرده و توصیه می‌کنیم که مطالعه آن‌ها را فراموش نکنید.

"زبان تخصصی طراحی پارچه و لباس"، تألیف پگاه محبوبی و مرضیه‌هاتف جلیل، "زبان عمومی ‌ویژه کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس"، کاری از کارگروه جمال هنر، "طراحی و بافت پارچه «تکنیک‌های بافت پارچه و اصول طراحی پارچه»"، تألیف جوادنوری، ماه ریز وحیدیان وسهیلا غلامرضا پور، "رنگرزی با مواد طبیعی و مصنوعی"، تألیف مرضیه‌هاتف جلیل، "تاریخ لباس جهان"، تألیف مرضیه‌هاتف جلیل، "طراحی اندام و لباس"، تألیف فاطمه نبی، "تاریخ لباس ایران"، تألیف شبنم رنج دوست، "مجموعه سوالات تألیفی" کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس به همراه آزمون‌های سال‌های گذشته"، تألیف جواد نوری و سهیلا غلامرضاپور امیری.

نکته مهم این است که این‌ موارد، بخشی از منابع کنکور کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس انتشارات جمال هنر هستند که شما براحتی می‌توانید از طریق این نشر، کتاب‌های مربوط به این حوزه را به صورت حضوری و یا غیر حضوری تهیه کنید تا بتوانید با مطالعه صحیح و کسب اطلاعات و مهارت‌های لازم، در یکی از دانشگاه‌های معتبر و مورد علاقه خود پذیرفته شوید.

ارسال نظر به عنوان