صنعت سینما یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین صنعتهایی است که در فرهنگ سازی، معرفی و پرداختن به یک موضوع، نقش مهمی را ایفا میکند. در طول زمان حیات سینما، موضوعات متنوع زیادی وجود دارد که در غالب فیلم یا سریال به مخاطبان عرضه شده که مد و فشن نیز از این قاعده مستثنی نیست گرچه که پرداختن به این موضوع چند سالی است که بسیار پر طرفدار شده و فیلمهای کلاسیک معدودی را میتوان یافت که صرفا در حوزهی مد و فشن باشد.
اصولا فیلمها و سریالها، به سبب دست گذاشتن بر احساسات مخاطب، نقش مهمی را در جهت دهی و یا تغییر مسیر حرفهای و یا شخصی هر فرد بازی میکنند. چه بسا افرادی را در اطرافمان بتوانیم پیدا کنیم که با دیدن یک فیلم، سریال یا مستند مسیر زندگی خود را تغییر و یا ثابت قدم تر شدهاند. ما در ادامهی این بلاگ به معرفی 10 فیلم در حوزهی مد و فشن میپردازیم که چه برای افراد مشغول در این حوزه و چه افراد غیر تخصصی میتواند الهام بخش باشد.
۱) خاندان گوچی
فیلم خاندان گوچی، محصول سال 2021، یکی از جدیدترین فیلمهای تولید شده در زمینهی مد و فشن به شمار میآید. داستان این فیلم، همانطور که از اسم آن مشخص است، در مورد فراز و نشیبها و کش مکشهای تحت سلطه درآوردن برند گوچی توسط وارثان آن است. از جمله بازیگران این فیلم میشود به لیدی گاگا، آدام داریور، جرد لتو و آل پاچینو پرداخت. لازم به ذکر است که این فیلم از سوی مخاطبان و کارشناسان با نظرات صفر و صدی زیادی رو به رو شده است. عدهای این فیلم را به شدت خوش ساخت میدانند و عدهای نیز تنها نکتهی مثبت فیلم را بازی خوب بازیگران میدانند.
۲) رشته خیال
فیلم رشته خیال که به موضوع فانتوم هم شهرت دارد محصول سال 2017 است و به داستان زندگی مرد خیاط موفق اما وسواسی میپردازد که در ادامهی مسیر فیلم دل باختهی زنی میشود که چارچوبهای رفتاری متفاوتی با او دارد. از بازیگران این فیلم میتوان به دنیل دی لوئیس، لسلی منویل، جولیا دیویس و ویکی کریپس اشاره کرد. از نکات مثبت این فیلم اشاره و بازنمایی مد لندن در دهه 50 میلادی است.
۳) خیاط
فیلم خیاط، محصول سال 2015 استرالیا است. فیلمی با بازی کیت وینسلت که موضوع آن به زندگی خیاطی میپردازد که برای مراقبت از مادر بیمار خود از فرانسه به استرالیا نقل مکان میکند.
۴) کوکو قبل از شنل
یکی از فیلمهای معروف در زمینهی مد و فشن که هر وقت موضوع معرفی فیلم در این حوزه میشود، جزو اولین پیشنهادهاست، فیلم کوکو قبل از شنل است. این فیلم به داستان زندگی طراح لباس و صاحب برند شنل میپردازد و محصول سال 2009 است.
۵) ایو سن لوران
فیلم ایو سن لوران، فیلمی در ژانر زندگی نامه است که به داستان زندگی طراح مد فرانسوی، ایو سن لورن در ابتدای فعالیت حرفهای اش میپردازد. این فیلم محصول سال 2014 است.
۶) مامور خرید
فیلم مامور خرید شاید به صورت خیلی مشخص در مورد مد و فشن نباشد اما روایتگر داستان یک خریدار شخصی ( کریستین استوارت) است که برای یک فرد متمول خرید لباس انجام میدهد. این فیلم محصول سال 2016 است.
۷) شیطان پرادا می پوشد
شیطان پرادا میپوشد هم یکی از آن دسته فیلمهایی است که بسیاری از افراد در زمینه مد و فشن آن را پیشنهاد میکنند. این فیلم محصول سال 2006 است و بازیگران سرشناسی همچون مریل استریپ و آن هاتاوی در آن ایفای نقش میکنند. داستان این فیلم در خصوص یک دانشجوی تازه فارغ التحصیل شده است که در یک مجلهی شناخته شده استخدام میشود.
۸) من و دیور
پیشنهاد هشتم ما به شما مستند من و دیور است که به اولین کالکشن ارائه شده توسط کریستین دیور افسانهای اشاره میکند. البته این مستند به ابعاد کمتر پرداخته شده خانههای مد هم میپردازد.
۹) اولین دوشنبه ماه می
مستند دیگری که قصد معرفی آن را داریم، مستند اولین دوشنبهی ماه می است که در آن یک فیلمساز به نمایش یکی از رویدادهای مت گالا که در موزهی متروپولیتن نیویورک برگزار میشود میپردازد.
۱۰) هشت یار اوشن
آخرین فیلمی که میخواهییم به آن بپردازیم هم به رویداد مت گالا مرتبط میشود. فیلم هشت یار اوشن محصول سال 2018، روایتگر داستان 8 زن است که برای سرقت گردنبند یکی از هنرمندان حاضر در مراسم مت گالا دور هم جمع شدهاند. از بازیگران مطرح این فیلم میتوان به کیت بلانشت اشاره کرد.
در آخر امیدواریم با معرفی فیلمهای گفته شده، توانسته باشیم بیشتر از قبل شما را ترغیب به آشنایی با دنیای مد و فشن کرده باشیم.
ارسال نظر به عنوان
یه معمار که عاشق طراحی و بازی با رنگ و اشکال و خلق اثره
خیلی عنوان جالب و کاربردی بود
فیلم کروئلا از قلم افتاده
من کسرا مهراد هستم علاقه زیادی به دنیای مد و فشن دارم از ۸سالگی علاقم به دنیای مد شروع شد از بچگی کت واک ها،جشنواره ها و مراسم ها رو نگاه میکردم.در ایران یک پسر طراح لباس شدن خیلی سخته و حتی از دید خیلیا مسخره اما من به همه نشون میدم که شخصیتی قابل و پتانسیل انجام طراحی لباس و خیاطی رو دارم.تا به الان هیچوقت ناامید نشدم و کم نیاوردم و از این به بعد هم همینه و واقعا خدا رو شاکرم بخاطر این علاقه ای که در وجودم گذاشته که به سمت این حرفه برم میدونم هنوز مسیر زیادی رو باید طی کنم اما دوست دارم تغییر زیبا و نو آوری جدیدی در صنعت مد خلق کنم و اینکار رو انجام میدم خیلی علاقه دارم با برندهای معروف کار کنم مثل دیور و جورجیو آرمانی و تمام تلاشم رو میکنم که هر غیر ممکنی رو ممکن کنم و بعد باعث افتخار خودم بشم چون برای خودم ارزش قائلم.
فیلم رشته خیال یه حالت روانشناسانه هم داره چون در طول فیلم خیلیا حوصلشون سر می ره و ادامه نمیدن اما فیلمی هست که نکات مهم و موشکافانه مرز زندگی یک طراح مد رو در نظر گرفته و به نکات جالبی در طول فیلم اشاره میکنه