تصور کنید یک روز تعطیل از خواب بیدار میشوید و با دیدن هوای نیمه ابری، تصمیم میگیرید داخل تخت گرم خود بمانید و چای داغ خود را در حین تماشا یک فیلم کلاسیک بنوشید؛ فکر میکنید چه فیلمی بهتر از «صبحانه در تیفانی» میتوان انتخاب کرد؟
«صبحانه در تیفانی» فیلم فوقالعادهای است ولی دلیل آن حضور ستارهای است به نام «آدری هپبورن»
اما آدری هپبورن کیست؟
هپبورن در تاریخ ۴ می ۱۹۲۹ در بروکسل به دنیا آمد و بخشهایی از دوران کودکی خود را در بلژیک، انگلستان و هلند گذراند. هپبورن برای بازی در کمدی رمانتیک تعطیلات رمی (۱۹۵۳) به شهرت رسید و اولین بازیگر زنی بود که برای یک نقشآفرینی تکی برنده یک جایزه اسکار، یک جایزه گلدن گلوب و یک جایزه بفتا شد.
آدری هپبورن سه ماه از تولد پسرش نگذشته بود که در سال ۱۹۶۱ بازی در فیلم «صبحانه در تیفانی» به کارگردانی «بلیک ادواردز» را شروع کرد. شمایلی که هپبورن از یک زن آزاد ساخت، بعدها به عنوان زن دههٔ شصتی شهرت پیدا کرد. هپبورن با این فیلم برای چهارمین بار نامزد دریافت جایزه اسکار شد.
آدری هپبورن، نماد معصومیت سینما هالیوود
هپبورن صورتی استخوانی و چشمانی درشت داشت که میشد معصومیت و سادگی را در آنها مشاهده کرد؛ همین چهره نیز باعث شد که به او لقب «تنها معصوم هالیوود» را بدهند.
«بیلی وایلدر» معروف معتقد است؛ هپبورن در پشت صحنه یک زن معولی بود اما وقتی که جلوی دوربین قرار می گرفت، مانند یک ستاره میدرخشید.
آدری هپبورن در دنیای مد
نمیتوان از تاثیری که آدری در طول این سالها در دنیای مد داشته است چشم پوشی کرد.او نه تنها در فیلمهایش، بلکه در زندگی شخصی خود، استایلی خاص داشت که هنوز هم الهام بخش بسیاری از زنان است.
او علاقه بسیاری به روسریهای کوچک، که این روزها نیز ترند شده است داشت و سعی مینمود آن را به عنوان روسری یا دستمال گردن در استایلش جای دهد.
یکی دیگر از لباس های مورد علاقه آدری، پیراهنهای مشکی بود، درست مانند همان لباسی که در فیلم «صبحانه در تیفانی» پوشیده بود. جالب است بدانید که برند ژیوانشی هنوز هم ان مدل لباس را به نام «پیراهن مشکی آدری» میفروشد. اگر کمی به استایلهای این زن افسانهای نگاه کنید متوجه میشوید که کفش تخت جایگاه ویژهای در استایلش داشت که شاید بتوان گفت دلیل آن، علاقه بسیار هپبورن به رقص باله بود.
سبک آرایش آدری نیز بسیار محبوب بود. موی کوتاه، رژ لب قرمز و ابروهای پرپشت باعث شد که این زن زیبا، تبدیل به یک فشن آیکون شود و بسیاری از زنان را به این سبک میکاپ علاقمند نماید؛ علاقهای که هنوز هم از بین نرفته است.
آدری بر خلاف بسیاری از افراد آن دوره، ترسی از چهره بی آرایش خود نداشت و گاهی بودن هیچگونه میکاپی بین مردم میرفت؛ البته که آدری هپبورن بدون آرایش هم افسانهای و زیبا بود.
شروع سبک اگزیستانسیال در مد با فیلم funny faice آدری هپبورن
هپبورن در سال ۱۹۵۷، بازی در فیلم funny face یا مضحک روی را بر عهده گرفت. این فیلم درباره زنی جوان است که در یک کتابفروشی کار میکند و دنیای مد را حقیر میداند؛ اما بعد به انگیزهٔ ملاقات با فیلسوفی اگزیستانسیالیست در پاریس، حاضر میشود و مدل یک مجله مد میگردد.
طراحی صحنه و لباس این فیلم منحصر به فرد بود و آنقدر به جزئیات پوشش شخصیتهای فیلم توجه شده بود که سبک جدیدی را در دنیای مد پایه ریزی کرد چیزی که امروزه بسیار به ندرت شاهد آن هستیم.
آدری هپبورن، سفیر مهربانی
هپبورن زمانی که وارد میانسالی شد ترجیح داد که بیشتر زمان خود را صرف اعمال خیرخواهانه کند.برای همین هم توانست در سال ۱۹۹۲ نشان افتخار آزادی رئیس جمهور را به عنوان سفیر حسن نیت یونیسف از آن خود کند.
او بیش از ۵۰ سفر به سرتاسر انجام داد و بعد از دیدن برخی از کودکان آسیب دیده و جوامع فقیر آفریقا و آمریکای شمالی سعی کرد آگاهی مردم را درباره این اتفاقات بالا ببرد.
او به این فکر میکرد که جهان را به جایی زیباتر برای مردم تبدیل کند؛ چیزی که امروزه شعار تمام سیاستمداران دنیاست.
در پایان
و اما «آدری هپبورن» افسانهای در سن ۶۳سالگی، بر اثر سرطان آپاندیس در سوئیس درگذشت ولی توانست نام خود را جاودانه کند؛ این جاودانگی تنها بخاطر صورت زیبا و بازی در فیلمهای هالیوودی نبود، بلکه به اخلاق آدری هپبورن و قلب بزرگ و مهربانش برمیگردد؛ چیزی که این روزها بسیار نادر است و کمتر کسی به سراغ آن میرود.
ارسال نظر به عنوان