۵ فیلم فشنی ۲۰۲۴ که باید ببینید!

سال ۲۰۲۴ سرشار از اتفاقات جالب در زمینه‌ی فشن بود که از میان آن‌ها می‌توان به اکران فیلم‌های سینمایی اشاره کرد که به‌سبب توجه به دنیای مد و همچنین به‌دلیل پرداختن به جزئیات، توانستند نام خود را در تاریخ مد و فشن ثبت کنند. این آثار علاوه‌بر روایت قصه‌هایی متفاوت، از نظر بصری نیز موردتحسین قرار گرفته به‌طوری که بسیاری از منابع معتبر دنیای مد، آن‌ها را در دسته‌ی فیلم‌های برتر سال ۲۰۲۴ از نظر مد و فشن قرار داده‌اند. درنتیجه اگر خواستار اطلاعاتی بیشتر درباره‌ی طراحی‌لباس در سینما و تلویزیون هستید، پیشنهاد می‌کنیم دقایقی را همراه ما باشید چراکه قصد داریم در این مقاله نگاهی به شاخه‌ی طراحان‌لباس در دنیای تصویر داشته باشیم. 

اگر به سریال‌های کره‌ای یا استایل کره‌ای علاقه‌مند هستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله "بهترین سریال‌های کره‌ای در سال 2024 که هر طراح لباسی باید ببیند!" را مطالعه نمایید.
۵ فیلم فشنی ۲۰۲۴ که باید ببینید

طراحی‌لباس در شاخه‌ی سینما و تلویزیون

برخلاف تصور بسیاری از افراد، دنیای طراحان‌لباس تنها مختص به فعالیت محدودی نبوده و مشاغل بسیاری را دربرمی‌گیرد که یکی از آن‌ها فعالیت در صنعت سینما و تلویزیون است. این شاخه که علاوه‌بر علم، خواستار اطلاعاتی وسیع و قدرت تجزیه و تحلیل بالایی می‌باشد، بر درک بیشتر شخصیت‌ها کمک کرده و باعث می‌شود تا مخاطب از این طریق بتواند ارتباطی عمیق‌تر با داستان برقرار کند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله "چگونه طراح لباس فیلم و تئاتر شوم؟" را مطالعه نمایید.
طراحی‌لباس در شاخه‌ی سینما و تلویزیون
درواقع طراحان‌لباس به‌جهت قدرت تخیل و تصویرسازی بالای خود، وظیفه دارند با تکیه بر علم، بایدها و نبایدهای دنیای مد و همچنین دانش از عوامل روان‌شناختی فشن، شخصیت‌های نوشته شده در فیلم‌نامه را به‌شکلی خلق کنند تا بیننده بتواند به‌راحتی کارکتر‌های قصه را درک کنند. درنتیجه همان‌طور که اشاره داشتیم، برطبق آمارهای موجود و از نظر طراحان مد، یکی از دشوارترین رشته‌ها در زمینه‌ی فشن به طراحی‌لباس سینما و تلویزیون بازمی‌گردد چراکه لازم است فعالان این شاخه علاوه بر ویژگی‌های ذکر شده، مهارت‌های ویژه‌ای را دارا باشند که بر قدرت ادراک مخاطب تأکید دارد.
طراحی‌لباس در شاخه‌ی سینما و تلویزیون

معرفی پنج فیلم برتر سال ۲۰۲۴ از نظر مد و فشن

سال ۲۰۲۴ مانند سال‌های گذشته سرشار از اتفاقات جالب و پُربار در زمینه‌های مختلفی بود که از میان آن‌ها می‌توان به اکران فیلم‌های سینمایی اشاره کرد. درواقع همان‌طور که می‌دانید، هرساله در سراسر جهان مراسم و فستیوال‌های گوناگونی برگزار می‌شود که در آن به تجلیل از هنرمندان می‌پردازند و به همین سبب نیز چندین فیلم به جشنواره و مراسم مهم راه‌ پیدا کردند که به‌خاطر طراحی‌لباس فوق‌العاده‌ی خود موردتحسین دنیای مد قرار گرفته که در این قسمت آثار برتر را از دیدگاه منابع معتبر فشن برایتان دسته‌بندی کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم مقاله "هر آن‌چه که باید درباره‌ی طراحی لباس فیلم سینمایی «ماریا» بدانید!" را مطالعه نمایید.

معرفی پنج فیلم برتر سال ۲۰۲۴ از نظر مد و فشن

۱_ فیلم شرور (Wicked)

این قصه که اقتباسی از فیلم جادوگر شهر اوز در قرن بیستم است، پس از فراز و نشیب‌های بسیار در نوامبر سال ۲۰۲۴ به اکران درآمد. بازیگران این داستان موزیکال آمریکایی، افراد مشهوری مانند آریانا گرانده و سینتیا اریوو هستند که نقش‌های گلیندا و الفابا را ایفا می‌کنند.

فیلم شرور (Wicked)

الفابا (سینتیا اریوو) که به‌دلیل رنگ پوست متفاوت خود از خانواده‌اش طرد شده و بی‌مهری‌های فراوانی را تجربه کرده، دارای یک زندگی متمایز نسبت به سایرین می‌باشد. گالیندا (آریانا گرانده) که در پی یافتن قدرتی جادویی خود بوده، در داستان با الفابا آشنا شده که سبب شکل‌گیری قصه‌ای متفاوت می‌شوند.
فیلم شرور (Wicked)
طراحی‌لباس این قصه برعهده‌ی Paul Tazewell بود. او که بیش از سه دهه فعالیت را در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارد، در سال ۲۰۲۲ برای اولین بار نامزد جایزه‌ی اُسکار شد.
فیلم شرور (Wicked)
 این فیلم به‌دلیل طراحی‌لباس بی‌نظیرش با آیتم‌هایی که حاصل از به‌کارگیری عوامل بصری و مهارت‌های ویژه‌ی دنیای مد و فشن بودند، بسیار محبوب شد. ازسوی دیگر روانشناسی رنگ‌ها و الگوهای خاص و پیچیده در خیاطی مانند ۱۳۷ الگوی کشیده شده برای پیراهن نمادین گلیندا (آریانا گرانده) ، باعث شد تا شاهد پوشش‌های بی‌نقصی باشیم که درکنار گریم و داستان، تأثیرپذیری بیشتری در شخصیت‌ها نیز ایجاد شود. پیشنهاد می‌کنیم مقاله "همه‌چیز درباره‌ی طراحی‌ لباس فیلم شرور (Wicked)" را مطالعه کنید.
فیلم شرور (Wicked)فیلم شرور (Wicked)

۲_ فیلم امیلیا پرز (Emilia pérez)  

این داستان که به‌سبب موضوع مهیج، جنایی و همچنین موزیکال به زبان فرانسوی و اسپانیایی به اکران درآمد، روایت وکیلی زبردست به نام ریتا مورو کاسترو را بیان می‌کند که در میان همکاران خود فردی موفق شناخته می‌شود. ایفاگر این نقش که زوئی سالدانا می‌باشد، فردی است باهوش و منطقی که پس از پیروزی در یک پرونده‌ی بحث‌برانگیز، تماسی ناشناس دریافت کرده که موجب روایتی متفاوت و پیچیده می‌شود. همچنین از دیگر بازیگران آن می‌توان به حضور سلینا گومز نیز اشاره کرد که به‌دلیل بازی در این فیلم، موفق به نامزد شدن در مراسم گلدن گلوب نیز شد.
فیلم امیلیا پرز (Emilia pérez)  
طراحی‌لباس این فیلم برعهده‌ی Virginie Montel  بود. او که اهل فرانسه است، از سال ۱۹۹۱ به‌عنوان دستیار صحنه و لباس فعالیت خود را آغاز و در سال ۱۹۹۵ نیز اولین پروژه‌ی حرفه‌ای خود را تجربه کرد. او که تاکنون دو بار نامزد جایزه‌ی سزار شده است، در این فیلم نیز به طراحی‌لباس پرداخته که به‌سبب پرداختن به جزئیات و توجه به اصول روان‌شناختی در این صنعت، موفق به جلب توجه شده و همچنین نیز موردتحسین همگان قرار گرفت.
فیلم امیلیا پرز (Emilia pérez)  فیلم امیلیا پرز (Emilia pérez)  

۳_ فیلم ماده (The Substance) 

از پرهیاهوترین و پرحاشیه‌ترین فیلم‌های سال ۲۰۲۴ می‌توان به این اثر اشاره کرد که در جشنواره‌ کن ۲۰۲۴ به اکران درآمده و به‌خاطر موضوع خود بسیار موردبحث و حتی موردانتقاد نیز قرار گرفت. در این قصه "دمی مور"، نقش الیزابت که یکی از اشخاص معروف هالیوود است را ایفا می‌کند. الیزابت که از شغل خود اخراج شده است، تشنه‌ی معروفیت بوده و تمایل زیادی به قرار گرفتن در مرکز توجه دارد. او که پس از اخراج، از شهرت که آرزوی همیشگی خویش بوده ناامید می‌گردد، تصمیم گرفته تا با تغییر ظاهرش نسخه‌ای جوان‌تر و زیباتر از خود را بسازد.
فیلم ماده (The Substance) 
وظيفه‌ی طراحی‌لباس این اثر برعهده‌ی Emmanuelle Youchnovski بود. او که طراح موفق فرانسوی است، تاکنون در فیلم‌های بسیاری فعالیت داشته و آثار متعددی را در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارد.
فیلم ماده (The Substance) 
طبق گفته‌ی امانوئل، او با سفر ذهنی به دهه‌ی ۸۰ میلادی و الهام گرفتن از آثار درخشان در گذشته، به طراحی‌لباس برای این فیلم که ژانری ترسناک دارد، پرداخت. او که شخصیت اصلی (الیزابت) را فردی خواستار توجه معرفی می‌کند، تصمیم گرفت تا در اوت‌فیت‌هایش با تکیه‌بر رنگ‌های اصلی در چرخه‌ی رنگ، محوریت اصلی این کارکتر را بیان کند. علاوه‌بر آن، برخی لباس‌های این قصه شخصی‌دوزی هستند که تبدیل به آیتم‌های نمادین این داستان گشته است.
فیلم ماده (The Substance) 

۴_ فیلم Dune : Part Two 

این اثر براساس رُمان علمی تخیلی فرانک هربرت در سال ۱۹۶۵ ساخته شده که موضوعی حماسی دارد. "تیموتی شالامی"، "زندایا" و "فلوارانس پیو" که از بازیگران اصلی این قصه می‌باشند، بر دفاع علیه شورش دشمنان تلاش دارند که همراه با دوستان خود در جنگ پیروز شوند.
فیلم Dune : Part Two 
طراح‌لباس این فیلم حماسی و جنگی را Jacqueline West برعهده داشت. این فیلم که از نگاه فعالان دنیای فشن یکی از بی‌نظیرترین آثار سینمایی از نظر لباس شناخته می‌شود، طراحی‌های شگفت‌انگیزی داشته که سبب حیرت مخاطبان شد.
فیلم Dune : Part Two 
 ژاکلین وست (طراح‌لباس) برای شخصیت‌های این قصه به‌سراغ فرهنگ خاورمیانه رفته و یکی از اصلی‌ترین منابع الهام او کشور مراکش بود. او برای بسیاری از نقش‌آفرینان چادر، روپوش و نقاشی‌های صورت را در نظر گرفت تا فرهنگ متفاوتشان را از این طریق به تصویر بکشد. 
فیلم Dune : Part Two فیلم Dune : Part Two 
همچنین یکی از نکات قابل‌توجه، پرداختن به جزئیات درعین راحتی برای بازیگران این اثر بود. درواقع ژاکلین وست در سکانس‌های فیلم‌برداری شده در بیابان‌ها که کوچ‌نشینی نقش‌آفرینان را به تصویر می‌کشید، سوراخ‌های کوچکی را برای لباس‌ها در نظر گرفت تا بازیگران گرمای هوا را تحمل کرده و راحتی را در پوشش خود احساس کنند که درنهایت این لباس‌ها تبدیل به نمادین‌ترین پوشش‌های این اثر گشتند.
فیلم Dune : Part Two 

۵_ فیلم مجمع کاردینال‌ها (Conclave)

فیلمی روایت‌گر رهبران کاتولیک در کلیسا را بیان می‌کند که در پی انتخاب پاپِ جدید، در شهر واتیکان گِردهَم می‌آیند. بازیگر مشهور هالیوود "رالف فاینز" که پس از مرگ نابهنگام پاپ سابق، وظيفه‌ی داوری بین رقبا را دارد، رازهایی را کشف می‌کند که سبب ادامه‌ی داستان می‌شود.
 فیلم مجمع کاردینال‌ها (Conclave)
طراح‌لباس این اثر Lisy christl بود. او که وظيفه‌ی به تصویر کشیدن رهبران کاتولیک را برعهده داشت، با در نظر گرفتن جزئیاتی چون؛ لباس‌هایی به رنگ قرمز یاقوتی، صلیب‌های بزرگ و عینک‌، شخصیت‌های مذهبی را به‌درستی به مخاطب انتقال داده و باعث شد تا این اثر در ذهن بینندگان ثبت گردد.
 فیلم مجمع کاردینال‌ها (Conclave)

 فیلم مجمع کاردینال‌ها (Conclave)
 لباس‌های تشریفاتی و تجملاتی، جوراب و کفش‌های مخصوص در این افراد، از نکاتی بود که طراح‌لباس به آن توجه داشته و همچنین جزئیاتی مانند؛ رنگ‌ها، دوخت تمیز و سیلوئت مدرن، استایلی متعادل و فوق‌العاده را برای شخصیت‌های قصه به‌وجود آورد که سبب تحسین همگان گردید.
 فیلم مجمع کاردینال‌ها (Conclave) فیلم مجمع کاردینال‌ها (Conclave)

کلام آخر

در این مقاله نگاهی به برترین‌های سینما در سال ۲۰۲۴ داشته و تعدادی از آن‌ها را که از نظر طراحی‌لباس مورد تمجید دنیای مد قرار گرفتند را معرفی کردیم. درنهایت امیدواریم این مطلب موردپسند شما بوده و نکات گفته شده مفید واقع شود.
شما برای ما بنویسید؛ طراحی‌لباس در شاخه‌ی سینما و تلویزیون را دوست دارید؟ کدام‌یک از فیلم‌های گفته شده را تماشا کرده‌اید؟

برای ثبت نظر وارد شوید یا بعنوان مهمان ثبت کنید.

ثبت دیدگاه بعنوان مهمان

دسته بندی ها
طراحان مد
6
ترندها
57
مراسم و جشنواره‌ها
20
خیاطی و الگو
16
زیبایی و سلامت
13
آموزشی
9
جدیدترین اخبار
26
استایلینگ
48
مد پایدار
0
فشن‌شو
0
راهنمای کسب و کار مد
2