درآمد رشته خیاطی چقدر است؟

امروزه خیاطی، یکی از رشته‌های مهم در دنیای مد و فشن به حساب می‌آید که علاوه بر جنبه‌ی هنری، به عنوان یک صنعت پول ساز هم از آن یاد می‌شود. با گذشت زمان و با روشن شدن میزان اهمیت این رشته برهمگان، تقاضا برای جذب نیروی انسانی متخصص در این زمینه برای برندها و یا مزون‌ها زیاد شد و اکنون این صنعت/هنر به عنوان یک بخش اساسی در تبدیل یک طرح دو بعدی و خام به یک خروجی سه بعدی و تولد یک لباس به شمار می‌رود. 

میزان اهمیت این رشته از آنجایی بیشتر می‌شود که بخش عظیمی از هویت و محبوبیت یک برند، طرح، تولیدی و... به میزان تسلط و ماهر بودن افراد دخیل در دوخت لباس‌های آن مجموعه بستگی دارد زیرا هر میزان که طرح دارای نوآوری، خلاقیت و یا منبع الهام غنی باشد، تا زمانی که کار دوخت آن لباس به خوبی انجام نگیرد، زیبایی و ارزشمندی آن آیتم، به چشم نمی‌آید.

یک خیاط نیازمند داشتن چه مهارت‌ها و توانایی‌هایی است؟

شما به عنوان یک خیاط حرفه‌ای نیازمند یادگیری و آموزش چندین مهارت اعم از شناخت پارچه، شناخت الیاف، انواع دوخت، شناخت انواع لایی و موقعیت مناسب استفاده از هر کدام، کار کردن با انواع چرخ‌های خیاطی مانند سردوز، میان دوز و یا چرخ‌های صنعتی و... هستید. مهم نیست که شما علاقه مند به فعالیت در کدام شاخه از این رشته هستید بلکه مهم این است که در موقعیت شغلی و یا حوزه‌ی علاقه مندی خود، همواره به روز و در صدد افزایش اطلاعات و دانش خود باشید زیرا هر میزان که شما در کار و فعالیت خود مهارت و دقت بیشتری داشته باشید، به همان میزان می‌توانید درآمد خود را هم افزایش دهید.

گستردگی رشته‌ی خیاطی به قدری زیاد است که دست شما برای انتخاب حوزه‌ی فعالیت خود بسیار باز است. شما می‌توانید به طور همزمان در چندین شاخه فعالیت کنید و یا تنها متمرکز به یک بخش باشید و در آن بخش به طور حرفه‌ای کار کنید. البته پر واضح است هر میزان که دانش و مهارت شما گسترده باشد، به همان مقدار می‌توانید از فیلدهای متفاوت درآمد کسب کنید.

خیاطی بلدم. حالا چه شغلی باید انتخاب کنم؟

ابتدا احتیاج است تا علاقه مندی خود را پیدا کنید و ببینید که در کدام شاخه از این رشته احساس توانمندی و علاقه توامان دارید زیرا خیاطی رشته‌ای است که در آن داشتن صبر، حوصله و علاقه حرف اول را می‌زند و فعالیت بلند مدت در این بخش، مستلزم داشتن مهارت‌های دستی و هیجانی به طور همزمان است. اما ما در ادامه قصد داریم به معرفی چندین پوزیشن شغلی در این رشته بپردازیم تا توانسته باشیم به شما در یافتن مسیر و انتخاب راهتان کمک کرده باشیم.  

کار در تولیدی‌ها

یکی از متداول ترین عناوین شغلی، خیاطی در تولیدی‌هاست که بسته به میزان تخصص کار، درآمد نیز تغییر می‌کند. به طور مثال درآمد یک راسته دوز با یک وسط کار البته این به بدین معنی نیست که شما در جایگاه یک راسته دوز یا سایر فیلدها جای پیشرفت ندارید.علاوه بر موارد گفته شده، هر تولیدی برنامه‌ی خاص خود را  برای پرداخت حقوق دارد. عده‌ای حقوق را به صورت ماهانه وعده‌ای در ازای دوخت هر لباس، اجرت خیاط را پرداخت می‌کنند. البته لازم به ذکر است که مدل لباس نیز در دریافتی شما تاثیرگذار است.

یک تولیدی می‌تواند در زمینه‌های متفاوت اعم از تولیدی دوخت مانتو، شلوار، پالتو، لباس کودک و... به صورت مجزا و یا دوخت و تولید چند آیتم به طور همزمان بپردازد.

دوخت لباس مجلسی و عروس

یکی از حوزه‌های پر درآمد و البته پر کار، دوخت لباس مجلسی و عروس است که با توجه به مدل و میزان پرکار بودن لباس، قیمت دوخت آن نیز تغییر می‌کند. به طور مثال اگر لباس مجلسی یا عروس سفارش داده شده به شما، دارای مروارید دوزی یا اپلیکه دوزی باشد، بسته به تعداد و یا  پرکار بودن تزئینات نیز، قیمت نهایی افزایش می‌یابد. پیشنهاد میشود تنها در صورت علاقه‌ی بسیار زیاد وارد این حوزه شوید زیرا زحمت و سنگینی البسه‌ی این بخش نیاز به صبر و پشتکار بالایی دارد اما به همان میزان نیز درآمد قابل توجهی، متوجه این فیلد است.

دوخت کت و شلوار مردانه 

 دوخت کت و شلوار مردانه از آن دست حوزه‌های کاری در رشته‌ی خیاطی است که تقریبا می‌توان گفت درآمد بالایی دارد. تمیزی دوخت در این حوزه، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. قیمت نهایی برای یک خیاط فعال در این زمینه، بسته به میزان کیفیت پارچه، تعداد لایه‌های به کار برده در کت، جنس آستری و صد البته مدل لباس متغیر است.

کارشناس کنترل کیفیت 

تمام مشاغل موجود برای خیاطان، صرفا خیاطی نیست بلکه شما با داشتن دانش خیاطی نیز می‌توانید برای برندهایی که در خط تولیدشان برای کنترل کیفیت لباس قسمتی را اختصاص داده‌اند، فعالیت کنید. به این علت که دوخت مناسب و تمیز برای برندهای به نام از اهمیت زیادی برخوردار است، بخش کنترل کیفیت نیز از مهم ترین بخش‌ها در یک کارخانه تولید البسه است که به طبع درآمد مناسبی نیز دارد.

بازار کار رشته‌ی خیاطی مسلما بسیار فراتر از موارد ذکر شده در این بلاگ است اما بازهم خواهیم گفت، خیاطی هویت بخش ترین قسمت در تولید یک لباس است. بنابراین یک لباس بدون داشتن یک دوخت خوب و یک خیاط صبور وعلاقه مند در پشت آن، هرگز به طرح و هدف اصلی طراح نزدیک نمی‌شود. امیدواریم این بلاگ فرصتی باشد تا علاقه مندان به رشته خیاطی، علاقه‌شان را تبدیل به یک فرصت درآمد زایی کنند.

اگر دوست داری بدونی برای خیاط شدن از کجا باید شروع کنی بلاگ زیر رو حتما مطالعه کن!

برای خیاط شدن از کجا شروع کنم؟

برای ثبت نظر وارد شوید یا بعنوان مهمان ثبت کنید.

ثبت دیدگاه بعنوان مهمان

دسته بندی ها
مد و فشن
188
خیاطی و الگو
16
زیبایی و سلامت
11
آموزشی
9
جدیدترین اخبار
24