چشماهایتان را ببندید و جهانی را تصور کنید که لباسها در آن با یکدیگر صحبت میکنند؛ فکر میکنید درباره چه موضوعی حرف میزنند؟
به احتمال زیاد در حال گله کردن از دست صاحب خود میباشند و از بلاهایی که به سرشان آمده است، ناله میکنند. حال، چشمهایتان را باز کنید و به دنیای واقعی برگردید؛ در این بلاگ تصمیم داریم که درباره طریقه مراقبت از لباسها و افزایش دوام آنها صحبت کنیم و ببینیم چه کارهایی باعث میشود که عمر یک لباس بیشتر شود، پس همراه ما باشید.
5 روش ساده برای افزایش دوام لباسها
۱. به اندازه لباسها را بشویید.
ممکن است تصور کنید هر چه بیشتر لباسهایتان را بشویید، به تمیزی آن کمک کردهاید، اما اینطور نیست. شستن بیش از حد لباسها به تار و پود آن آسیب میزند و شکل و شمایل آن را بهم میریزد حتی به رنگ پارچه نیز لطمه میزند و درخشش آن را از بین میبرد؛ پس بهتر است در شستشوی لباسها وسواس به خرج ندهید و مدام آنها را بعد از هربار پوشیدن، نشویید.
2. لباسها را گوشه اتاق رها نکنید.
اگر میخواهید که از لباسهایتان محافظت کنید، نباید آنها را روی تخت یا صندلی اتاقتان پرتاب کنید، بلکه باید با توجه به نوع لباس، آنها را در کمد یا کشو قرار دهید. فراموش نکنید که، لباسهای پشمی و سنگین مثل پلیور را نباید آویزان کرد، بلکه بهتر است آنها را تا کرده و داخل کشو بگذارید؛ همچنین مانتو، پالتو، بارانی و کت را بر روی چوب لباسی آویزان نمایید و جوری داخل کمد قرار دهید که هوا داخل آنها جریان داشته باشد تا بو نگیرد و چروک نشود.
۳. اتو کشیدن را بیاموزید.
اتو کردن لباسها یک هنر است و نیاز به دقت بسیاری دارد زیرا ممکن است در کسری از ثانیه لباستان بسوزد یا لک شود. اگر میخواهید لباسی را اتو کنید، در ابتدا باید درجه حرارت آن را با توجه به جنس پارچه انتخاب نمایید و از تمیز بودن صفحه فلزی آن مطمئن شوید. برای احتیاط نیز، بهتر است یک پارچه نازک سفید(از جنس متقال یا لینن) روی لباس خود بیاندازید و بعد اتو کشی را شروع کنید تا آسیبی به لباستان وارد نشود.
۴. جنس چوب لباسی مهم است.
انتخاب چوب لباسی، بیشتر از آنکه تصور کنید بر روی شکل و فرم لباستان تاثیر دارد. اگر جنس چوب لباسی ضعیف و بیکیفیت باشد باعث تغییر شکل سرشانههای لباس میشود، برای همین هم بهتر است از چوب لباسیهای سیمی استفاده نکنید و به جای آن، سراغ چوب لباسیهایی از جنس چوب یا پلاستیک بروید.
۵. خشکشویی بیش از اندازه ممنوع!
بسیاری از افراد تصور میکنند اگر لباسهای خود را مدام به دست خشکشوییها بسپارند، در حق آنها لطف کردهاند، اما اینطور نیست. از آنجایی که خشکشوییها از مواد شوینده قوی استفاده میکنند ممکن است در طولانی مدت به بافت و جنس پارچه صدمه وارد شود و باعث پارگی یا تغییر رنگ آن شود.
چند توصیه مهم برای مراقبت از لباسها
بهتر است شلوارهای جین را تا کرده و داخل کشو یا کمد قرار دهید.
لباسهایی که جنس ظریفی دارند را با دست بشویید.
اگر لباستان لک شد، بلافاصله آن را بشویید و از پاک کنندههای مخصوص کمک بگیرید.
از تمیز بودن بند رخت مطمئن شوید تا باعث کثیف شدن لباس نشود.
بعضی از لباس ها را نباید روی طناب یا بند رخت رها کرد، بلکه باید آنها را صاف قرار داد تا خشک شوند.
آب داغ به لباسها آسیب میزند برای همین هم بهتر است تا حد امکان از آب سرد برای شستشو استفاده کنید.
تا جایی که ممکن است، لباسهای شسته شده را در مقابل نور خورشید قرار دهید تا خشک شوند و هوا در بین تار و پود پارچه جریان پیدا کند.
لباسهای مشکی را با مایع مخصوص لباسهای مشکی بشویید تا رنگ آن تیره باقی بماند و بور نشود.
از انداختن لباس زیر در ماشین لباسشویی پرهیز کنید و آنها را با دست بشویید تا تمیز شوند.
لباسهای سفید را جداگانه بشویید تا تغییر رنگ ندهند و کدر نشوند.
کلام پایانی
در این روزهایی که هزینه خرید یک تیشرت ساده چند صد هزار تومن شده است و تولید آن ممکن است به محیط زیست آسیبهای جبران ناپذیری وارد کند، مراقبت و نگهداری لباسها یک مهارت است که کمتر کسی از عهده آن برمیآید و بهتر است نکات مربوط به اموزش نگهداری از لباسها را آموخت.
شاید فکر کنید منظور ما این است که خرید نکنید یا لباسهای تکراری بپوشید؛ اما اینطور نیست، شما با مراقبت از لباسهایتان هم در هزینههای خود صرفه جویی میکنید و هم لباسهای نو و تمیزی دارید که میتوانید در استایلهای روزانه از آنها استفاده نمایید.