در این سالها، طراحی لباس به یکی از رشتههای جذاب و محبوب تبدیل شده است که راه های متفاوتی برای ورود به آن وجود دارد. از این رو، شما میتوانید برای آشنایی مقدماتی با این رشته، نگاهی به مقاله قبلی ما بیندازید.
با ورود رشته طراحی پارچه و لباس در دانشگاه های کشور، علاقه مندان زیادی تمایل به ادامه تحصیل در این رشته را دارند که هر یک از آن ها میتوانند در مقاطع کاردانی، کارشناسی و یا ارشد این رشته ادامه تحصیل دهند که البته هر یک از آن ها عناوینی چون طراحی دوخت، طراحی پارچه، طراحی و چاپ پارچه، طراحی لباس و... دارند که افراد مطابق با هدف و علاقهمندی خود مقطع و رشته موردنظرشان را انتخاب میکنند. زیرا داوطلبانی که در هنرستان، این رشته را دنبال کردهاند اغلب، ترجیح میدهند وارد مقطع کاردانی شوند اما داوطلبان دیگری هم وجود دارند که کنکور سراسری هنر انتخاب آنهاست که در این میان، به دلیل شناور بودن رشته هنر، اگر داوطلبی از رشته دیگری قصد ادامه تحصیل در رشته هنر و شاخه طراحی لباس و... را داشته باشد میتواند پس از مطالعه منابع آن و شرکت در آزمون سراسری و کسب رتبه قبولی، وارد این رشته شود.
اگر شما داوطلب کنکور کارشناسی هنر هستید و هدفتان این است که در یکی از شاخههای مد و فشن در دانشگاه ادامه تحصیل دهید، این مطلب میتواند برای شما مفید باشد.
شما به عنوان داوطلب آزمون سراسری کارشناسی رشته هنر برای ورود به یکی از شاخه های طراحی لباس، طراحی پارچه و... باید بدانید که در آزمون سراسری، از شما بر اساس اطلاعات و درک عمومی و توانایی هنریتان، آزمون گرفته میشود و برای دروس تخصصیتان باید دروسی چون درک عمومیهنر، درک عمومیریاضی - فیزیک، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری و تجسمی، خواص مواد و حتی دو درس خلاقیت نمایشی و موسیقی را هم مطالعه کنید، اما نکته ای که وجود دارد این است که شما این منابع را برای قسمت تخصصی و بر اساس ضریبهای مرتبط با رشته انتخابیتان مطالعه میکنید. به طور مثال، با توجه به این که ضریب رشته انتخابی شما در زیر گروه یک آزمون سراسری قرار میگیرد، شما حتما باید علاوه بر دروس عمومی، روی درسهای تخصصی چون درک عمومیهنر و خلاقیت تصویری و تجسمیتمرکز زیادی کنید چراکه ضریب آن ها برای شما 4 است که این موضوع میتواند در قبولی شما در یکی از دانشگاههای برتر کشور تأثیر بسزایی داشته باشد. امّا در این میان، مطالعه دروسی چون خلاقیت نمایشی و موسیقی برای شما دارای اهمیت نیستند و درصد بالای آن ها هیچ گونه کمکی به کسب رتبه خوب در رشته انتخابی تان نمی کند. بنابراین، با توجه به این که فضای رقابتی در میان داوطلبان رشته هنر به ویژه شاخههای طراحی لباس و پارچه بسیار تنگاتنگ است و ممکن است داوطلبان رشتههای دیگری هم در این آزمون شرکت کنند حتما باید با برنامه منظم و با هدف پیش بروید و سعی کنید که دانش هنری و عملی خود را افزایش دهید.
شما باید بدانید که در زیر گروه یک آزمون سراسری کارشناسی هنر، رشتههایی چون آموزش ارتباط تصویری، آموزش هنر، ارتباط تصویری، تلویزیون و هنرهای دیجیتالی، چاپ، صنایع دستی، طراحی پارچه، طراحی و چاپ پارچه، طراحی و ساخت طلا و جواهر، طراحی صحنه، طراحی لباس، عکاسی، فرش، کتابت و نگارگری، مجسمه سازی، نقاشی و... قرار دارند و با توجه به این که رشته شما هم در این زیرگروه قرار گرفته است و بدنبال آن، دو درس درک عمومیهنر و خلاقیت تصویری و تجسمی، نقش مهمیدر پذیرش شما در دانشگاه های معتبر دارند، نباید از مطالعه دروس مهم غافل شوید که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
مبانی هنرهای تجسمی، طراحی 1، طراحی 2، خط در گرافیک، آشنایی با بناهای تاریخی، طراحی اندام و لباس، کارگاه طراحی نقوش سنتی 1، پایه و اصول صفحه آرایی، تاریخ هنر ایران، تاریخ هنر جهان، تنها بخشی از فهرست بلند منابع مطالعاتی شما برای قبولی در آزمون سراسری کارشناسی هنر و به ویژه رشته طراحی پارچه و لباس هستند. البته ناگفته نماند که صرفاً مطالعه این کتابها برای قبولی در دانشگاه های معتبر کافی نیستند چراکه هنر دارای منابع درسی و آزاد بسیار زیادی است که خواندن آنها به ترتیب اولویت و اهمیت، خیلی کمککننده است. مثلا شما برای قسمت تاریخ هنر، میتوانید علاوه بر مطالعه کتابهای درسی مرتبط، از کتابهای مرجع مثل تاریخ هنر (گامبریج)، هنر در گذر زمان (هلن گاردنر)، تاریخ هنر (پرویز مرزبان)، کتاب دایرة المعارف هنر (رویین پاکباز) و یا کمک درسیها و کتابهای آزاد پیشنهادی استفاده کنید تا شانس بیشتری برای قبولی داشته باشید که ما سعی میکنیم در مطالب بعدی به معرفی هر یک از آنها بپردازیم.
فراموش نکنید که در بخش دروس تخصصی کنکور هنر، شما باید به بیش از 150 سؤال در بازه زمانی مشخص شده پاسخ دهید که عمدتاً برای دو درس درک عمومی هنر و خلاقیت تصویری و تجسمی، به ترتیب 30 و 20 پرسش درنظر گرفته شده است که گفته می شود سه مبحث تاریخ هنر در جهان، سیر هنر در تاریخ و آشنایی با مکاتب نقاشی با داشتن حدود 2 تا 4 تست ثابت در هر سال، سهم زیادی در درک عمومی هنر دارند.
در پایان، برای تهیه منابع درسی و آزاد رشته هنر پیشنهاد میکنیم که از کتابفروشیهای شهر و یا استان خود و یا از سایتهای معتبر اقدام به خرید کنید که تمامی این کتابها با قیمتهای متفاوتی در بازار عرضه میشود و حتی شما میتوانید در صورت تمایل، برای مقرون به صرفه بودن خرید خود، از کتابهای دست دومِ تمیز استفاده کنید.
ثبت دیدگاه بعنوان مهمان
7 دیدگاه
میهمان
29 شهریور 1402 10:56میهمان
27 مهر 1403 19:27
مدیر سایت
27 مهر 1403 19:27میهمان
04 آبان 1403 22:59
مدیر سایت
04 آبان 1403 22:59سلام وقت بخیر
در خصوص تغییر رشته چون هر سال قوانین جدیدی اضافه و حذف میشه، بهتره از طریق سازمان فنی و حرفهای و دانشگاه مورد نظر اقدام کنید.
میهمان
14 آبان 1403 21:51